Logo invoice c53da0faaacc15ecdeb8ac53b24d0a05a4d1bd484d4e94bd47ef3f814cc26b1c

Het Zonnehuis


Gracieus interieur

Het Zonnehuis biedt onderdak aan vier prachtige kamers en één luxe vakantiewoning. Het huis is gracieus ingericht. Met tal van antiquiteiten en fijne stoffen, een heerlijke open haard in de salon en kolenhaard in de bibliotheek. Elke gastenkamer is anders ingericht met rijke engelse stoffen, Victoriaanse bedden met de beste matrassen en donsdekens. De designbadkamers zijn in retro stijl uitgevoerd.

Alle kamers hebben zicht op de tuinen en/of het verwarmd zwembad.

De vakantiewoning is het linkergedeelte van het huis heeft een eigen ingang, bestrijkt drie verdiepingen en bestaat uit een living met open haard, designkeuken met eethoek, twee slaapkamers en twee badkamers. Een extra bed voor een vijfde persoon kan eventueel worden bijgeplaatst.

Het ontbijt is elke morgen opnieuw een bijzonder moment rond de 200 jaar oude familietafel. Op zonnige dagen wordt in de tuin geserveerd. Drankjes zijn doorlopend beschikbaar in de 'honesty bar'.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 12
Het Zonnehuis De Haan, West-Vlaanderen

De Normandielaan, waar amper verkeer komt, staat bekend als de mooiste laan van De Haan. Het strand en tennisbanen zijn op loopafstand. Fietsen en routekaarten voor een tocht door de prachtige oude polderdorpen in de buurt, worden gratis door Het Zonnehuis beschikbaar gesteld. Uniek is de 8 kilometer lange wandeling langs het strand en door de duinen tot aan de haven van Oostende, waar een oud fort staat en ook een bistro en gastronomisch restaurant zijn. Brugge ligt niet meer dan 17 kilometer verderop. Koningin der badplaatsen Oostende, met haar beroemde kursaal en provinciaal museum voor moderne Kunst slechts 10 kilometer. Het mondaine Knokke-Zoute met prachtige villas en exclusieve boetieks 22 kilometer. De talrijke en vaak excellente restaurants die De Haan rijk is, zijn veelal op loopafstand van het Zonnehuis. De meer dan honderd jaar oude koninklijke golfclub ligt twee kilometer verderop!

Historie Deze prachtige villa werd aan het begin van de vorige eeuw gebouwd als zomerhuis voor een zekere generaal Timmerman. Architect Vaerwyck, die voor het buitenverblijf tekende, liet zich hierbij inspireren door de landhuizen van de beroemde Engelse architect Lutyens. Alvorens Einstein in 1938 naar de Verenigde Staten vertrok, vertoefde hij drie maanden in De Haan en was hij verschillende malen bij de generaal in de villa te gast. Een ingrijpende restauratie onder regie van Jan Vermast Interiors, veranderde het buitenhuis van weleer enige jaren geleden in exclusieve B&B. En zorgde er tegelijkertijd voor dat de oude grandeur prachtig in ere werd hersteld.
Het Zonnehuis Jan Vermast
Normandielaan 18/20
8420 De Haan
West-Vlaanderen
België
+32 475 719865 Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Het Zonnehuis
Beoordeling over Het Zonnehuis (5/5) Geplaatst op 2012-10-21

super locatie!!!! zeer vriendelijke en gastvrije uitbaters! zeer mooie luxe kamers! heel lekker ontbijt! kortom, zeker voor herhaling vatbaar!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Van € 125,- tot € 165,- per tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Arrangementen

Visit to the Queen

* U verblijft 2, 3 of 4 nachten in het Zonnehuis in De Haan aan Zee.
* De tweede dag vertrekken we ’s morgens na een tas koffie met de wagen naar Engeland (1 uur rijden naar Calais en 40 minuten shutlle-trein). We rijden naar een verrassingsbestemming voor een uitgebreid Engels ontbijt*. Daarna start de verkenning van de streek langs oude dorpjes en bezoeken we kleine kerkjes, kastelen, antiekwinkeltjes en wereldberoemde tuinen* in Kent en Sussex. Het programma wordt aangepast aan de interesse van de gast, de periode in het jaar en de weersomstandigheden. We nemen een aperitief* in een typische pub. In de late namiddag degusteren we de afternoontea in een leuke omgeving* en keren we daarna terug naar De Haan. Een dag om niet te vergeten.

€ 239,- p.p. op basis van 2 overnachtingen, één ontbijt en persoonlijk begeleide trip naar Engeland (max 6 personen). Extra nacht € 75,- p.p.p.n.

Details

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek