Logo invoice c53da0faaacc15ecdeb8ac53b24d0a05a4d1bd484d4e94bd47ef3f814cc26b1c

Kasteel Ophemert


Maakt dromen waar

Kasteel Ophemert is het adres bij uitstek voor bruiloften, festiviteiten en allerlei (zakelijke) bijeenkomsten en een uitstekend vertrekpunt om de Betuwe te verkennen.

Het is ook een unieke Bed & Breakfast, met twee tweepersoonskamers in het kasteel en een loft voor vier personen in het koetshuis. Ongeacht waar u voor kiest zijn rust en privacy de sleutelwoorden. De kamers zijn sfeervol ingericht en zien uit over de prachtige kasteeltuin, waardoor u zich bij het ontwaken even kasteelheer of kasteelvrouwe waant.

Elke kamer heeft een eigen badkamer. De loft, eigenlijk een appartement, biedt ook een zitje rond de open haard, twee slaapkamers en een badkamer.

Voor gemeenschappelijk gebruik van de gasten is er een bibliotheek, een buitenzwembad, (zonne)terrassen, barbecuevoorzieningen en natuurlijk de grote tuin met tal van oude bomen.

Type

B&B

Max. capaciteit 12
Kasteel Ophemert Ophemert, Gelderland

De Betuwe staat vooral beken om zijn vele fruitbomen met de wit-roze bloesem, de karakteristieke uiterwaarden van de Waal en Flipje, het fruitmannetje uit Tiel. Tegenwoordig kunnen we het Tielse Fruitcorso en het landelijk bekende muziekevenement Appelpop aan dit lijstje toevoegen. Wandelen, struinen en fietsen langs de uiterwaarden van de Waal, op dijken en langs pittoreske dorpjes en vele historische forten en kastelen is eveneens de moeite waard. Of een boottocht op de Waal met de waalschokker Neeltje Jantje en picknick aan boord. Tiel, 's-Hertogenbosch, Utrecht, Nijmegen en Arnhem liggen bovendien op een half uur rijden van het kasteel. Ook kan er op een paar km afstand worden gegolfd.

Historie

Kasteel Ophemert dateert in zijn oudste vorm van 1265. Aangenomen wordt dat de eerste eigenaar van het Huis te Ophemert Rudolf de Cock is geweest. Hij ruilde in 1265 zijn bezittingen rond Rhenoy met graaf Otto II van Gelre tegen diens bezittingen op de noordelijke oever van de Waal. De familie van Haeften heeft het langst (350 jaar) het kasteel bewoond vanaf 1550. Door vererving is het kasteel aan het eind van de 19de eeuw in handen gekomen van de Schotse adellijke familie Mackay. Vanaf 2009 heeft de adellijke familie van Dedem het kasteel in erfpacht.

Kasteel Ophemert Alexandra van Dedem- Tielkemeijer
Dreef 2
4061 BL Ophemert
Gelderland
Nederland
+31 344 651924 Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Kasteel Ophemert

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Kamers vanaf € 145,- voor twee personen, inclusief ontbijt.
  • Studio vanaf € 180,- voor twee personen en € 285,- voor vier personen, inclusief ontbijt.

Details

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek