Logo invoice c53da0faaacc15ecdeb8ac53b24d0a05a4d1bd484d4e94bd47ef3f814cc26b1c

Fleur de Lit


Authentiek pareltje met ’n moderne twist

Middenin de Achterhoek ligt B&B Fleur de Lit. Peter en Henriëtte hebben de vrijstaande monumentale schuur ecologisch verantwoord verbouwd tot B&B. In de drie ruime gastenkamers is het oude met het nieuwe verenigd. Oude gebinten, ronde staldeurtjes en –raampjes en eiken boomstamplanken, maar ook vloerverwarming en moderne badkamers met regendouche in de 2 benedenkamers, een modern vrijstaand bad met aparte douche boven. Elke kamer heeft een eigen zithoek met nespresso- en theevoorzieningen. Het overwegend biologische ontbijt serveren wij in de grote, hoge gemeenschappelijke ruimte met zithoek en houtkachel of bij mooi weer in de tuin.

Peter en Henriëtte zijn bezig de tuinen op het 6.000 m2 grote terrein vorm te geven. Henriëtte is tuinontwerpster en beiden zijn gepassioneerde tuiniers. Een nieuwe boomgaard, nuttery en vijvertuin zijn al grotendeels aangelegd, een witte tuin, riddersporenborder, cottagetuin en moestuin staan op de planning. Gasten mogen van de hele tuin gebruikmaken. In de oude boomgaard heeft de houtgestookte barrelsauna een plekje gekregen die als arrangement is bij te boeken. Bij aankomst ontvangen we u graag met een drankje en iets lekkers.

Peter en Henriëtte werken nog even hard door om de B&B medio maart 2018 te kunnen openen.

Type

B&B

Max. capaciteit 8
Fleur de Lit Ruurlo, Gelderland

B&B Fleur de Lit ligt aan de Muldersweg 1 in het buurtschap De Bruil in het fraaie coulisselandschap even ten zuiden van Ruurlo. Op een steenworpafstand van boswachterij Ruurlo en kasteelmuseum MORE. Langs de Baakse Beek wandelt u door het bos zo de achtertuin van het kasteel binnen. Hier geen parkeerproblemen! De Muldersweg ligt aan een fietsknooppuntenroute en het lange afstandwandelpad Trekvogelpad. Onze locatie bevindt zich in het hartje van de Achterhoek. Een betere plek om de gehele Achterhoek te ontdekken is er niet. Ruurlo zelf (op 2 km) is knus en heeft verscheidene restaurants , eethuisjes, diverse winkels en terrassen. Fiets (of wandel) vanuit de B&B langs de vermaarde Achtkastelenroute of ga op culinaire ontdekking door wild te eten in de Achterhoek. Bezoek neerlands grootste doolhof of de nabijgelegen cactusoase. Bezoek andere eeuwenoude dorpjes als Borculo, Bredevoort, Groenlo, Doesburg, Bronckhorst ed. Golfen kunt u in de buurt op de prachtige en uitdagende golfbanen ’t Zelle (4 km) of de Lochemse (10 km). Uw gastheer geeft u graag enkele (spel)tips.

Historie

B&B Fleur de Lit is ondergebracht in de vrijstaande monumentale schuur uit ca. 1890 behorende bij de monumentale boerderij ‘De Götte”. De boerderij zelf is in 1867 verbouwd en op topografische kaarten uit 1845 komt al bebouwing voor. Vanuit een bewonersoverzicht lijkt in de 18e eeuw al sprake te zijn van bewoning. Het jaar 1929 dat prijkt op de deel in de vorm van jaartalankers dateert van de laatste uitbreiding van de deel. Hoe verder naar het voorhuis, hoe ouder de bebouwing. De schuur is voor tweederde deel verbouwd tot B&B met behoud van zoveel mogelijk authentieke elementen en hergebruik van oude materialen; een prachtige mix tussen authentiek en modern comfort. Door het gebruik van zonnepanelen, een warmtepomp en natuurlijke isolatiematerialen, is deze B&B zo milieuvriendelijk en energieneutraal mogelijk verbouwd. Het niet verbouwde deel verkeert (bewust) nog in oorspronkelijk staat.

Fleur de Lit Peter Maat en Henriëtte Pieterson
Muldersweg 1
7261 LG Ruurlo
Gelderland
Nederland
+31 629503403 Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Fleur de Lit

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 90,- per nacht voor 2 personen voor de benedenkamers Bosrank en Zonnehoed.
  • € 110,- per nacht voor 2 personen voor de bovenkamer Ridderspoor.
  • Gestaffelde korting voor meer nachten.
  • Tarieven zijn inclusief uitgebreid biologisch ontbijt en exclusief toeristenbelasting.
  • Voor een derde persoon in Zonnehoed en Ridderspoor € 35,- per nacht.

Arrangementen

Sauna-arrangement

Ochtend-, middag- of avondgebruik van houtgestookte sauna
met badjas(sen), versnapering van biologische thee en een klein gezond
hapje  € 7,50 per persoon.

 

Details

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek