Logo invoice c53da0faaacc15ecdeb8ac53b24d0a05a4d1bd484d4e94bd47ef3f814cc26b1c

Het Atelier


Op de grens van Overijssel en Drenthe

Het Atelier biedt ruimte en luxe aan twee gasten en ziet prachtig uit over het Reestdal. Het appartement is stijlvol gemeubileerd en voorzien van alle mogelijk modern comfort. Er is een woonkamer (met flatscreen TV, DVD speler, stereo-installatie en WiFi) en een goed geoutilleerde open keuken. Grenzend aan de grote slaapkamer, waarin onder meer een elektrisch verstelbare Auping, is een terrasje. Verder is er een ruime douche-toiletruimte.

Het Atelier is op basis van self catering. 

Op loopafstand, een kleine wandeling over een breed bospad, bevindt zich het restaurant “Proefkamer Het Reestdal”: een klein restaurant van hoog niveau, waar wordt gekookt met biologische- en streekproducten. 

De boerderij is één van drie bij elkaar gelegen monumentale boerderijen, een zogenaamde 'boerderijzwerm'. Van deze boerderijen heeft er één een groepsaccommodatie, in het weekeinde en op feestdagen zijn er vaak gasten (gezinnen). De ligging van het gebouw afgewend van de andere boerderijen en het tussenliggende atelierdeel, dat vrij uitkijkt over het landschap, zorgen voor privacy.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 2
Het Atelier Balkbrug, Overijssel

Het Reestdal ligt op de grens van Overijssel en Drenthe en het riviertje de Reest is hier de provinciegrens. Het riviertje meandert door een schilderachtig, ongerept landschap. Wat uniek mag heten is dat dit stukje Nederland ontsnapt is aan de ruilverkaveling. Wuivende graanakkers, bloeiende hooilanden, weiden in een coulissenlandschap en bos en heide doen herinneren aan lang vervlogen tijden. Kronkelende landweggetjes voeren langs eeuwenoude boerderijen en gehuchten. Wandel- en fietsmogelijkheden zijn er hier dan ook legio. Cultuur en kunst zijn te vinden in de beeldentuin (Beelden aan Zee) van Kasteelhotel-restaurant de Havixhorst. Hier kan ook op niveau worden gedineerd. Twee sauna's zijn dicht in de buurt.

Historie

De boerderij is een van drie bij elkaar gelegen monumentale boerderijen, een zogenaamde 'boerderijzwerm'. Vakantieappartement het Atelier is gevestigd in een deel van een monumentale boerenschuur, behorende bij deze rijksmonumentale boerderij.

Het Atelier Piet Eggen
Den Huizen 6
7707 PL Balkbrug
Overijssel
Nederland
+31 523 614856 of +31 6 13146574 Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Het Atelier
Fenomenaal uitzicht (5/5) Geplaatst op 2017-05-23

Van alle logies in mooie gastenverblijven, heeft het Atelier Appartement van kunstschilder Piet Eggen het meest fenomenale uitzicht. Over het hele Reestdal. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Wat een rust en ruimte. Van alle gemakken voorzien en met een mooie ruime slaapkamer met prima bedden en een goede badkamer. Een uitstekende plek om tot rust te komen en te wandelen of fietsen. De Trage Tocht Oud Avereest van Rob Wolfs loopt voor de deur langs. Aanrader ...en Piet is een uitstekende gastheer.

Hoe mooi wil je het hebben ? (5/5) Geplaatst op 2017-04-22

We waren er van vrijdag 14 tot maandag 17 april 2017. Prachtige afwisselende omgeving, heerlijk om te wandelen en fietsen. Hoe mooi wil je het hebben ? Heerlijk ruim, fantastische bedden. Rustig met een prachtig uitzicht. Een plek om helemaal tot rust te komen. Bijzonder aardige ontvangst. Zeker voor herhaling vatbaar!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 90,- per nacht op basis van twee personen.
  • Minimum verblijf van twee nachten.

Details

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek