Logo invoice c53da0faaacc15ecdeb8ac53b24d0a05a4d1bd484d4e94bd47ef3f814cc26b1c

Monte Saraz


Uitzicht op de middeleeuwen

De vier gerieflijke, complete vakantiewoningen en de drie suites in deze gerestaureerde herenboerderij in de Alentejo, zijn gemeubileerd en gestoffeerd in een rustieke, minimalistische stijl. Met hier en daar een etnisch kunstwerk dat eigenaar Marc Lammerink meebracht van één van zijn vele reizen.

Elke suite en woning heeft een privé badkamer, comfortabele bedden, centrale verwarming, open haard, airconditioning en tv. De vakantiewoningen hebben ook een keuken en woonkamer en bieden ruimte aan twee tot zeven personen. Vanuit de woningen heeft u rechtstreeks toegang tot de tuinen met vijvers vol waterlelies en de citrusfruitboomgaard. Hier kunt u ontspannen, zonnebaden, lezen en een frisse duik nemen in het zwembad.

’s Avonds kunt u naast het zwembad dineren onder de sterrenhemel met uitzicht op het verlichtte, middeleeuwse, ommuurde stadje Monsaraz. De krekels en cicades zorgen voor de muzikale omlijsting. Op frissere dagen wacht de warmte van de openhaardvuren. In de zomer het zwembad tussen de bogen van een oude olijfpers. Monte Saraz wordt omringd door de fameuze olijfgaard van Pega, verschillende groentetuinen en fruitboomgaarden en ligt in een landschap dat doet denken aan het paradijs.

Type

B&B, Vakantiehuis, Groepsaccommodatie

Max. capaciteit 26
Monte Saraz Monsaraz, Alentejo

Gebouwd op een heuvel, hetgeen een zeldzaamheid is op de vlakte van de Alentejo, prijkt het middeleeuwse, ommuurde dorp Monsaraz. Deze nederzetting met haar witgekalkte rij huizen van leem en schist, het fort en de muren, de kerken en de oude rechtbank met haar kostbare fresco’s, ligt op slechts vijf minuten van Monte Saraz en is één van de oudste van Portugal. Daardoor biedt het de bezoekers een verrassend uitstapje naar de geschiedenis van het schiereiland. De hoofdstad Évora ligt op 45 kilometer. In de omgeving kunt u volop wandelen en fietsen, genieten van de pracht van de meren van de Alqueva, paardrijden en golfen. Ook zijn er wijnroutes, is er een enorme verscheidenheid aan vogels en is dit de perfecte plek voor astronomische waarnemingen.

Historie

Monte Saraz (‘monte’ betekent boerderij) is een voor de Alentejo typerende herenboerderij uit de achttiende eeuw. De Nederlandse eigenaren tekenden voor een restauratie. Daarbij werden de gebouwen in hun oorspronkelijke staat teruggebracht.

Monte Saraz Marc Lammerink
Horta dos Revoredos - Barrada
7200-172 Monsaraz
Alentejo
Portugal
+351 266 557385 Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Monte Saraz

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Logies met ontbijt varieert van € 75,- tot € 255,- per nacht (2 tot 7 personen). 
  • Vakantiehuizen € 100,- per nacht voor 2 personen inclusief ontbijt. Prijs op basis van self catering op aanvraag.
  • Extra bed in de kamer op aanvraag.

Details

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek