Het Domherenhuis


In de oostelijke vleugel van een klein kasteeltje

In de oostelijke vleugel van dit kleine kasteeltje kun je kiezen uit drie B&B kamers die recent werden gerenoveerd en uitzien op het park, het bos of de binnenplaats. Ze zijn alle drie verschillend. Al ben sowieso verzekerd van op en top slaapcomfort, een heerlijke badkamer met bad en/of douche, plenty ruimte en een stijlvolle inrichting die het karakter van het gebouw zoveel mogelijk benadert. Ook op een heerlijk ontbijt dat bij mooi weer in het park wordt geserveerd, kun je rekenen.

Over dat park kunnen we melden dat dat in Engelse landschapstijl is en 5 ha groot. Oude bomen, een collectie exotische bomen, grote gazons en slangenpaden nodigen uit voor een wandeling. Genoeg te doen en genoeg te zien dus. En dan zijn we het domein nog niet eens af geweest.

Type

B&B

Max. capaciteit 6
Het Domherenhuis Heusden-Zolder, Belgisch Limburg, Voerstreek

Heusden-Zolder is een gemeente in Midden-Limburg die deel uitmaakt van ‘De Wijers’, ofwel het land van 1001 vijvers. Het is een uniek natuurgebied met een geschiedenis die teruggaat tot voor de middeleeuwen. Verder ben je hier absoluut aan het goede adres voor fietstochten en wandelingen. Voor de liefhebbers van cultuur en vertier zijn Genk, Hasselt en Maastricht vlakbij.

Historie

Het Domherenhuis was een van de vele eigendommen van de adelijke familie de Villenfagne de Vogelsanck. Het centrale deel dateert van 1795 en werd gebouwd voor telg Antoine Lambert, die jarenlang kanunnik of domheer was aan het Luikse Sint-Jan de Doper kapittel. Van hoeve met herenhuis evolueerde het geheel tot kasteel met park in Engelse landschapsstijl. Het waren twee dames, juffrouw Leen en haar moeder Barones douarière Leon de Villenfagne de Vogelsanck, die in de twintigste eeuw hun stempel drukten op dit kleine kasteeltje. Zij bouwden in 1938 de oostelijke vleugel met conciërgewoning, gastenkamers en huiskapel. De huidige eigenaren realiseerden de gastenkamers.

Het Domherenhuis Jan & Maurice
Dekenstraat 39/1
3550 Heusden-Zolder
Belgisch Limburg, Voerstreek
België
+ 32 497 405 787
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Het Domherenhuis

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 100,- tot € 105,- per kamer per nacht, inclusief ontbijt.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's