Stuur een reserveringsverzoek

Eremyten Hof


Onder de rook van Gent

In het hoofdhuis van het Eremyten Hof (anno 1798) en het bijhorende koetshuis zijn acht kamers. Elke kamer heeft haar eigen bad of douche/wc. Voor de superior-kamers, de familie-kamer en de suite zijn de badkamers separaat.

De karaktervolle kamers zijn, hoewel allemaal verschillend ingericht en gedecoreerd, standaard voorzien van moderne faciliteiten als tv en internetaansluiting. De meeste bieden een schitterend uitzicht over het park. De familiekamer biedt ruimte aan 4 personen.

Het ontbijt wordt geserveerd in het koetshuis. De gastvrouw is een getalenteerd kok. Op verzoek bereidt zij met liefde een diner voor haar gasten. Het Eremytenbier dat ter tafel komt is gebrouwen in de plaatselijke brouwerij en is ook te koop.

Type

B&B, Boutique Hotel

Max. capaciteit 19
Eremyten Hof Evergem (Gent), Oost Vlaanderen

Het Eremyten Hof ligt in het centrum van het charmante Evergem. In het dorp is een stoeterij van wereldfaam. Mogelijkheden om te wandelen en te fietsen zijn hier volop. Het prachtige Gent is slechts 5 km verderop. Deze stad verwierf al in de 18e eeuw furore vanwege de rijkdom die de textielindustrie bracht. De architectuur uit die dagen heet tegenwoordig cultureel erfgoed van formaat. In het historische centrum zijn tal van prachtige winkels, restaurants, terrasjes en kroegjes.

Historie

De historie van dit statige buitenverblijf gaat officieel terug tot het einde van de 18e eeuw. Delen van het huis zijn echter zeker 150 jaar ouder. In het verleden was het Eremyten Hof (letterlijk vertaald ‘hof van de monniken’) de hofstede van de Paters Eremyten-Augustijnen. Na een grondige renovatie, waarbij modern comfort werd ingebracht met respect voor authentieke details, biedt het landhuis nu ook onderdak aan gasten. Het 18.000 m2 grote park, compleet met vijver, is een prachtig voorbeeld van een Engels landschapspark. Het werd in de 18e eeuw door een Engelse tuinarchitect aangelegd. De meeste bomen zijn meer dan anderhalve eeuw oud.

Eremyten Hof De heer en mevrouw Beukers
Achterstege 9
9940 Evergem (Gent)
Oost Vlaanderen
België
+32 92 581053
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Eremyten Hof
Beoordeling over Eremyten Hof (4/5) Geplaatst op 2013-02-20

Mooi b and b. Heerlijke kamers met mooi uitzicht over het park. Verzorgd ontbijt in het koetshuis. Parkeren bij het huis. In het dorp neem je de tram naar het centrum van Gent. Heerlijk rustig. Goede bedden.gastvrije gastheer. Authentiek gerestaureerd huis.

Beoordeling over Eremyten Hof (3/5) Geplaatst op 2012-07-19

Niet kindvriendelijk, eigenlijk liever niet!. Ontbijt matig. Vrouw des huizes is een goede kok. Bouwwerkzaamheden tijdens ons verblijf, bouwoverlast. Daarin geen compensatie nog minder excuus. Man beetje opdringerig, waardoor te weinig privacy. Een B&B voor het geld was ons gevoel!

Beoordeling over Eremyten Hof (3/5) Geplaatst op 2011-07-29

Beoordeling over Eremyten Hof (3/5) Geplaatst op 2011-07-17

Beoordeling over Eremyten Hof (5/5) Geplaatst op 2011-06-05

Beoordeling over Eremyten Hof (4/5) Geplaatst op 2011-04-13

Beoordeling over Eremyten Hof (5/5) Geplaatst op 2010-08-25

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • vanaf € 80,- tot € 150 per kamer per nacht, excl. ontbijt.
  • Ontbijt € 12,00 per persoon.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek