Villa Duinrust


Sterk staaltje erfgoed

In één van de oudste gebouwen van Bredene, aan de Belgische kust, treft u B&B Villa Duinrust. Een sterk staaltje geconserveerd erfgoed met twee formidabele kamers en een goedlachse gastvrouw die haar erfgoed graag met u wil delen. Daartoe realiseerde zij een loft en een kamer, allebei gevestigd op aparte verdiepingen van de majestueuze toren.

Loft “SWEETLOVE”, op de bovenste verdieping, biedt ruimte aan twee tot vier gasten en kijkt uit over de skyline van Bredene, met onder andere de Sint-Theresiakerk. De loft is uitgerust met een dubbelbed, apart toilet en vrijstaand bad, televisie, complete keuken, zithoek en eettafel.

Kamer “WILLIAM”, op de eerste verdieping, biedt luxe en comfort aan twee personen. Met wederom een dubbelbed, apart toilet en vrijstaand bad, televisie, complete keuken, zithoek en eettafel en daarnaast veel ramen voor een huiselijk gevoel en uitzicht op de tuin en de Sint-Theresiakerk.

Ontbijten kan in de ontbijtkamer aan de gemeenschappelijke tafel of op uw kamer. In dat laatste geval wordt er een ontbijtmand bezorgd.

Type

B&B, Boutique Hotel

Max. capaciteit 6
Villa Duinrust Bredene, West-Vlaanderen

Bredene ligt aan de Belgische kust en op amper 20 minuten rijden van de romantische binnenstad van werelderfgoed Brugge. Oostende, ook wel gekend als de “Koningin der badsteden”, is al eeuwen een pareltje aan de Belgische kust en ligt op tien minuten van de B&B. Daarnaast is De Haan een aanrader om tot rust te komen. In tegenstelling tot andere badsteden & gemeentes is hoogbouw in De Haan verboden, waardoor de Belle Epoque stijl de boventoon voert.

Historie

Villa Duinrust prijkt aan het begin van de Hendrik Consciencelaan en is één van de oudste gebouwen in Bredene. De villa werd in 1908 gebouwd voor een Gentse antiquair. Sommige details, zoals een steen met jaartal 1650 in het bordes van de toegangstrap en de leeuwtjes op de omheining, zijn wellicht gerelateerd aan zijn beroep. Petra Troch besloot Villa Duinrust, toen nog een verlaten en verouderd pand, over te nemen begin 2017. In nauwe samenwerking met een gespecialiseerde architect en aan de hand van oude foto’s en plattegronden, speelde zij het klaar de villa in ere te herstellen.

Villa Duinrust Petra Troch
Hendrik Consciencelaan 2
8450 Bredene
West-Vlaanderen
België
+32 477 439243
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Villa Duinrust

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 560,- voor een weekend van twee nachten voor twee personen, inclusief ontbijt.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's