De fijnste liefdesnestjes


Gepubliceerd op: 22/01/2020

Een paar dagen met z’n tweetjes? Om samen onder te duiken en door niets en niemand gestoord te worden? Daar weten wij bij Erfgoed Logies wel raad mee. Onze liefdesnestjes zijn er in allerlei soorten en maten namelijk en ook voor of na Valentijnsdag absoluut to die for. 

Huize Florinata 

Midden in de natuur van het Gelders Landschap ligt Voorthuizen en eenmaal daar aangekomen kom je bij dit juweeltje van een huisje voor twee. Vrijstaand dus met plenty privacy, ruimte te over en luxe alom. Mocht je puf hebben om iets te ondernemen: het Nationale Park de Hoge Veluwe wacht op een steenworp afstand!

De Bergense Hof

Eén luxe gastensuite gevestigd in de pastorie van weleer en compleet met woonkamer, slaapkamer en badkamer? We gaan ervoor naar Raamsdonk – het Brabantse dorp vlak bij de Loonse en Drunense Duinen en de Biesbosch en met Breda en Den Bosch binnen handbereid voor je weet maar nooit. 

Haus Elmpt 

Het is officieel geen echt kasteel al ziet het er zeker wel zo uit. Je treft het als je bij Roermond de grens naar Duitsland oversteekt. Eén kamer is er - ruim, licht, gevestigd in een aparte vleugel dus met heel veel privacy en met een pittoreske binnenplaats waar je met mooi ontbijt en een glaasje geniet. Voor de liefhebbers is Düsseldorf vlakbij.

Landgoed Vledderhof 

Een Drents landgoed waar ook een kudde Schotse Hooglanders woont? Statige lanen en uitnodigende wandelpaden die voeren door en langs bospartijen, weiden, akkers, poelen en vennetjes? Het gastenverblijf is groot en prachtig en bestaat uit verschillende etages. Mocht je willen, dan kan er ter plekke een oldtimer worden gehuurd. Al dan niet met picknickmand.

The Patio Houses 

In Belgisch Mechelen moeten we zijn. Alwaar woorden tekortschieten bij het omschrijven van deze gastensuite met alles erop en eraan en vooral ook heel veel ruimte. ‘s Avonds is er gastentafel in de patiokeuken op de begane grond. En daal je nog een verdieping verder af dan kom je in de wellness met belevenisdouche, sauna met kleurentherapie en ijskoud dompelbad, ‘geurige’ hammam en jacuzzi.

B&B Groot ter Hooge 

In deze eeuwenoude, rijksmonumentale kapschuur heb je het rijk alleen. De schuur hoort bij de boerderij die ook op dit landgoed staat en dat landgoed is een natuurgebied van maar liefst 25 ha vlakbij Middelburg! Eén kamer is er. En die is geweldig. Net als het ontbijt trouwens.

Anna aan de Motte 

Alleen voor wie ervan houdt om in luxe te baden! Een heel rijksmonument in het historisch centrum van Gouda voor z’n tweetjes! Historisch Gouds erfgoed is er prachtig gecombineerd met hedendaagse kunst en design en er is ook een dakterras en een sauna en in Gouda is van alles te doen.

De Salixhoeve 

Weer een heel huisje voor z’n tweetjes, voorzien van alles wat wenselijk is, gelegen op het Drentse platteland en omgeven door een weelderige tuin waar het ook bijzonder goed toeven is voor vogels, hazen en reeën. Met op het erf veel prachtige oude bomen met ook voldoende fruit voor eigengemaakte jam en in het weiland verderop een kudde waterbuffels die melk levert voor lokale mozzarella.

Vakantiehuisje ‘Buurten in Buren’

In het kleine Betuwse stadje Buren - met verschillende galeries, winkeltjes met brocante, kleding en sieraden, snoepgoed, grand cafés en restaurants - is het buitengewoon goed toeven. En dan te bedenken dat de Kerkstraat, waarin je met z’n tweetjes verblijft, ook nog eens ‘het gezelligste straatje van Buren’ is. Net als het huisje zelf overigens! Helemaal het einde. 

Hotel de Windketel

Privacy en stilte in hartje Amsterdam? Jawel. Het kan! Dit luxe appartement is gevestigd in een vrijstaand, achthoekig torentje - een droom van een industrieel monument uit 1897. En dat in een autovrije ‘ecowijk’ met cultuurpark Westergasfabriek om de hoek en de Amsterdamse Jordaan op tien minuten lopen.

Buitenhuisje Berg en Dal

Dit buitenhuisje om nooit meer weg te gaan staat op landgoed De Engelenberg in de heuvels van Berg en Dal. Heel veel ruimte en zo mogelijk nog meer luxe. Lekker in je eigen tuin genietend van het prachtige uitzicht op de boomgaard en oude monumentale beukenlaan en wie weet overdag even naar Nijmegen, Kleve of Düsseldorf.

De Theekoepel 

Een idyllische, 180 jaar oude, theekoepel. Antiek ingericht voor z’n tweeën. Letterlijk midden in het bos, dus heel alleen zonder buren en op een klein uurtje van de drukke Randstad. Met op fietsafstand Arnhem, Burgers Zoo, het Openluchtmuseum, Airborne-museum Hartenstein en het Kröller Müller Museum en heel veel uitstekende restaurants.