Acht nieuwe, unieke, speciale, prachtige erfgoedhuizen


Gepubliceerd op: 03/02/2020

Wij zijn het jaar goed begonnen! Met acht prachtige, unieke, speciale, nieuwe erfgoedhuizen waaruit het onmogelijk kiezen is!

 Monumentaal torentje voor twee in Amsterdam

Kom er maar eens om. Een monumentaal torentje van drie verdiepingen, duurzaam verbouwd tot luxeappartement voor z’n tweetjes! En dat in een autovrije ‘ecowijk’ met cultuurpark Westergasfabriek om de hoek en de Amsterdamse Jordaan op tien minuten lopen.

Tiny House in het Groene Hart

Allereerst over de ligging, want die is ideaal, zo midden in het Groene Hart en op een half uurtje van zowel Utrecht als Amsterdam. Dan over de accommodatie, want dat is een self-catering tiny house met prachtig uitzicht over de tuin, het weiland, de varkens, geiten, schapen, kippen en eenden. 

Monumentale vakantieboerderij in Overijssel

Stel je eens voor: een rijksmonumentale boerderij, prachtig gerenoveerd tot vakantieboerderij voor maximaal zes gasten die het rijk helemaal voor zich alleen hebben. Gelegen in Rouveen waar fietstochten leiden door karakteristieke dorpen en prachtige natuurgebieden. 

Boutique hotel op Gelders landgoed

Dit karakteristieke boutique hotel heeft 21 feestelijke lodges en (junior) suites en staat op het gelijknamige landgoed Beekhuizen. Met rondom ook nog eens de monumentale natuur van Nationaal Park Veluwezoom en het centrum van Arnhem op tien minuutjes rijden. 

Ein Schloss wie ein Märchen

Niet om de hoek, maar daarom zeer zeker niet minder de moeite waard. Want dit sprookjesachtige Schloss ligt midden in het Ertsgebergte aan de grens tussen Duitsland en Tsjechië. Je kunt er vorstelijk overnachten. Maar ook feestelijk dineren, eindeloos ontspannen in de wellness of lopen in het kasteelpark. 

Landgoed in de Dordogne 

Een landgoed - in het hart van de Dordogne - dat zich uitstrekt over 15 hectare bos, weilanden en tuinen. Met verschillende gebouwen rond de binnenplaats, tuinen, terrassen, een verrassend verwarmd zwembad en twee rustiek ingerichte gîtes met een oranjerie om eindeloos vakantie in te vieren. 

Monumentale kop-hals-romp boerderij aan de Friesche wateren

Zuidwest Friesland, Gaastmeer, een monumentale kop-hals-romp boerderij aan het water én aan het einde van een weg? Bij deze dus. De vier verrukkelijke appartementen kijken prachtig uit over de omgeving en een ligplaats voor een kleine sloep of zeilboot is voor iedereen te regelen. 

Overijssels landgoed met havezathe

Een landgoed van maar liefst 35 ha? Midden in de prachtige Sallandse natuur waar de nachten nog on-Nederlands donker zijn en ijsvogels, buizerds, herten en eekhoorns graag geziene gasten? Met daarop vier vakantiehuizen van waaruit je zo het bos inloopt? Het bestaat echt.