Waar kun jij terecht?


Gepubliceerd op: 03/03/2020

Dit is voor de meeste mensen geen issue. Maar als het dat wel is, is het ook echt wel een ding. Want waar kun je terecht als je minder mobiel of rolstoelgebonden bent en waar kun je beter wegblijven? Je kunt alle geschikte erfgoedhuizen selecteren onder het kopje faciliteiten op de homepage. Wij noemen er alvast een paar om in de stemming te komen.

B&B in het land van Maas en Waal

In deze B&B kunnen twee personen aan de Waal en tussen de weilanden vorstelijk overnachten en heerlijk ontbijten met vers brood van de warme bakker en eitjes van de eigen kippen. Je hebt er het rijk dus lekker alleen en daarbij zijn alle ruimtes ook nog eens zonder drempels. 

B&B met restaurant in Twente

Genieten van alles wat deze regio te bieden heeft? Deze eigenaren noemen dat twentenieren. En inderdaad. Vier kamers en een verrukkelijk restaurant waar je sowieso ontbijt en ook kunt aanschuiven voor een uitgebreid diner. De hele begane grond is ingericht op rolstoelgebruikers. 

Vakantiehuis in de Noord-Hollandse polder

De dijk, dwars door beschermd natuurgebied De Eilandspolder, eindigt bij deze vakantieboerderij die riant is ingericht tot vijftien personen. Verkeer kom je hier niet tegen. Wel wandelaars, fietsers, vissers, natuurliefhebbers en vogels. Eén kamer is volledig toegerust voor gasten die rolstoelgebonden zijn. 

Hotel met restaurant in de Zuid-Limburgse heuvels

Wie hier incheckt belandt in het spreekwoordelijke warme bad en dat is niet alleen te danken aan de on-Nederlands mooie omgeving. Zeven genoeglijke kamers zijn er – waarvan één helemaal geschikt voor rolstoelgebruikers. En dan is er nog dat heerlijke eigen restaurant met terras op de binnenplaats. 

B&B met table d’hôtes in Drenthe

Deze gastvrouw heeft horecabloed en zal er daarom alles aan doen om je verblijf onvergetelijk te maken. Daarbij kookt ze de sterren ook nog eens van de hemel. Je kunt er kiezen uit verschillende gastenverblijven. Eén is in ieder geval geschikt voor rolstoelgebruikers.