B&B Landgoed Driebelterveld wilde tijdens de crisis openblijven


Gepubliceerd op: 30/03/2020

Begin 2017 startte Marjan van Lambalgen met haar B&B Landgoed Driebelterveld op een unieke locatie in Markelo. Zij deed dit met een missie: de schoonheid van dit stukje Nederland delen met anderen om mensen te laten ervaren hoe mooi en bijzonder Nederland is. De B&B is kleinschalig: 2 separate gastenhuizen, volledig ingericht en voorzien van alles wat iemand nodig heeft.

Marjan: "Het contact met en aandacht voor de gasten staat voorop: het gevoel dat ze welkom zijn en ontzorgd worden (afwas gebeurt in het hoofdhuis). En vooral: bewustwording van al het moois dat dit gedeelte van Nederland te bieden heeft. Hierbij hoort ook het samenwerken met lokale ondernemers. Een paar voorbeelden: Een thee-concept met een plaatselijke winkel, de restaurants die veelal werken met streekeigen producten, het plaatselijke tuincentrum waar terugkerende gasten hun struik of boom kunnen uitkiezen om in het bos of in de bloemenweide van de B&B te planten, de plaatselijke vogelorganisatie die gasten meeneemt langs de vele broedkastjes om tekst & uitleg over vogels te geven, collega B&B’s. Het concept is enorm aangeslagen hetgeen is gebleken uit de vele boekingen en de, dat wordt zo gewaardeerd, terugkerende gasten."

Toen kwam Corona.

"In een periode dat in de wereld alles meer, meer, meer moest zijn. Steeds meer het nieuwste van het nieuwste, steeds meer verdienen met de meest interessante banen, steeds vaker op (verre) vakanties, overal bij willen horen en dat alles vooral delen op social media. Oh, oh wat is iedereen toch gelukkig! De realiteit is echter heel anders: we hebben de aarde uitgeput en we gaan maar door met haar te vernietigen. Daarvan zijn er legio voorbeelden en we staan erbij en kijken toe en moedigen het aan en leren er niets van!"

Toen kwam Corona en stond de wereld stil.

Terug naar B&B Landgoed Driebelterveld. Door de hoge mate van privacy en de ruimte op het terrein blijven beide gastenhuizen Reebok en Bosuil vooralsnog open. "Wat opvalt is dat terugkerende gasten blijven reserveren; zij kennen immers de situatie en weten dat hun veiligheid altijd voorop staat. Ik ben onze gasten intens dankbaar voor het vertrouwen dat zij in ons hebben. Chapeau voor hen! Er valt, ook nu, voldoende te doen op het landgoed. Gastenhuis Bosuil wordt ingrijpend verbouwd, het bos vraagt om aandacht, evenals de tuin en de bloemenweide. Het team, bestaande uit mensen met beperkingen en hun begeleiders die elke woensdagochtend komen om klusjes te doen, kan voorlopig niet meer komen. Meer werk aan de winkel voor ons. Naast het werk is er juist nu tijd voor elkaar: met een kopje koffie genieten van de vogeldrukte, de reeën die in de tuin komen etc."

Marjan's wens: "Hoe mooi zou het zijn als de mens zich realiseert hoe belangrijk aandacht voor elkaar is, contact met elkaar, zorg voor elkaar. Er mag rust, ruimte en stilte zijn. En vooral: houd het in Nederland! Ontdek de schoonheid en veelzijdigheid van ons land; daar kan geen enkel land tegenop."

Twee dagen na het posten van deze blog besloot de gemeente Markelo dat ook alle B&B's hun deuren voor gasten moesten sluiten.