Zo biedt landgoed Vosbergen corona het hoofd


Gepubliceerd op: 06/04/2020

Drie kamers biedt landgoed Vosbergen in het Gelderse Heerde. Twee in de hoeve en één in het kasteel. Maar zodra duidelijk werd hoe ernstig de Coronacrisis was, besloot eigenaresse Titia Botman geen zes, geen vier, maar nog hooguit twee gasten te ontvangen. Zo kan ze haar B&B openhouden voor wie hoognodig even moet ontspannen, maak ook voor wie even wat extra hulp of steun kan gebruiken.

‘Want rust en ruimte zijn op deze manier net zo ruimschoots voorhanden als privacy.’

Gasten die al geboekt hadden werden door Titia gebeld en ook werden er berichten op Facebook gepost en gebeld met familie en vrienden.

Titia: ‘Mijn broer boekte meteen om hier in alle rust te komen werken. Hij stond erop om gewoon te betalen, maar het diner bood ik natuurlijk wél aan.’ Na haar broer belde een collega van hem. ‘Zijn vrouw met hun tweeling moesten er even uit. Even een andere omgeving om in alle tijd en rust bij te kunnen springen met school online. Ik ben met de tweeling gaan hardlopen en heb een soort van gymles in de tuin aan ze gegeven. Zo fijn te zien hoe iedereen hier kon ontspannen en genieten van het buitenzijn!’

Gasten zijn op Vosbergen overigens verzekerd van een gezond en smakelijk diner, want Titia draait als voormalig kok haar hand niet om voor een beetje kokkerellen. Dat maakt het juist nu een prima adres om te verblijven. Ook overdag als thuiswerken bijvoorbeeld niet lekker gaat, kan een andere omgeving wonderen doen. Wat dat betreft zijn ook mensen uit het dorp nu meer dan welkom op Vosbergen.

Titia: Juist in deze barre tijden merk ik, dat ik het extra fijn vind om gasten te verwennen en bij te kunnen dragen aan een ontspannen en veilig verblijf. En die RIVM-maatregelen neem ik graag op de koop toe. De gastenverblijven zijn schoner dan schoon, helemaal ontsmet zelfs en er wordt gewassen op negentig graden.’