Historisch Landhuis aan de Eifelsteig


Compleet met bakoven en orangerie

Midden in de overweldigende natuur van de Eifel, in een totaal andere wereld op zo’n 350 km van Utrecht, wachten in een piepklein dorpje een vakantiehuis en appartement.

Het vakantiehuis, een gerestaureerde boerderij uit 1623, biedt ruimte aan zes gasten. 140 m2, verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping, zijn voorzien van alle mogelijk comfort - keuken met alles erop en eraan, slaapkamers, badkamer en douche, zitkamer met kachel, aparte wasruimte en binnenplaats met buitenkeuken en barbecue. Daarbij tref je ook nog volop authentieke details. Zelfs de oude bakoven met steenoven om zelf brood, pizza en taart in te bakken bleef prachtig intact. Ook de orangerie met de waterput, sinaasappel-, citroen- en vijgenbomen, antieke huisbar, rieten stoelen en fontein is een aanrader.

Het appartement, met een eigen opgang, is op de verdieping en meet 65m². Twee personen zal het hier aan niets ontbreken. Er is een woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer en berging.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 8
Historisch Landhuis aan de Eifelsteig Oberöfflingen, Rheinland Pfalz/Eifel

Het dorp, dat grenst aan het Liesertal en op 500 meter hoogte tussen Manderscheid en het cisterciënzerklooster Himmerod uit de 12e eeuw ligt, telt niet eens driehonderd inwoners. Van drukte zul je hier dan ook geen last hebben. Overweldigend natuurschoon is er aan de andere kant in overvloed. Bossen en bergen, boom- en wijngaarden, bronnen en rivieren, je vindt het hier allemaal in een landschap dat kleurt van pril groen en groen in de lente en zomer, bontgekleurd in het najaar en vaak wit besneeuwd in de winter. Zelfs de meest geoefende wandelaars en fietsers zullen hier aan hun trekken komen en kunnen daarbij kiezen uit de premium route Eifelsteig, de Lieserpfad Daun - Wittlich naar de monding van de Moezel in, de Maare-Moezel-Radweg. Cultuur kan volop worden genoten in het nabijgelegen Trier, het iets verderop gelegen Koblenz en in de stad Luxemburg, die vlot bereikbaar is. Op 25 km ligt bovendien het Vulkaneifel UNESCO Geopark en Vulkantherme Bad Bertrich.

Historie

De oorspronkelijke boerderij stamt uit 1623 en werd volledig gerestaureerd voordat de bestemming werd gewijzigd tot vakantiehuis. Terwijl modern comfort werd ingebracht, bleven authentieke details intact. Zo ook de oude bakoven met steenoven en de orangerie met de oude waterput.

Historisch Landhuis aan de Eifelsteig De heer Harry van Putten
Naar Biederburg 3
54533 Eifel Oberöfflingen
Rheinland Pfalz/Eifel
Duitsland
+49 162 9343321
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Historisch Landhuis aan de Eifelsteig

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

Vakantiehuis:

  • Minimum verblijf 3 nachten
  • € 49,- per persoon per nacht
  • Kinderen tot 6 jaar gratis
  • Kinderen tot 16 jaar € 15,- per kind per nacht.
  • Eindschoonmaak € 70,-

 

Appartement:

  • € 49,- per persoon per nacht
  • Eindschoonmaak € 50,-.

Prijzen zijn inclusief bed- en badlinnen.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's