Boek mij!

Schlosshotel Purschenstein


So wie ein Märchen

Voor Nederlanders niet om de hoek, maar daarom zeer zeker niet minder de moeite waard. Want dit sprookjesachtige slot ligt midden in het Ertsgebergte - een bergketen van 150 km die de grens tussen Duitsland en Tsjechië vormt - en is daarmee één van de weinige kastelen in Saksen. U kunt er vorstelijk overnachten, dat in de eerste plaats. Maar ook feestelijk dineren, eindeloos ontspannen in de wellness of lopen in het kasteelpark.

Slot Purschenstein is bekroond met vier sterren en telt 46 buitengewone kamers. Die variëren van comfortabele tweepersoonskamers tot verschillende authentieke suites en maisonnettes. Aan luxe zal het u in geen geval ontbreken en qua inrichting is sfeervol het toverwoord en kunt u erop rekenen dat kamer voor kamer met liefde en aandacht voor elk detail is gemeubileerd en gedecoreerd.

In het voormalige koetshuis van het slot is nu het kasteelrestaurant. Met tal van regionale specialiteiten en een wijnkelder waaruit het moeilijk kiezen is gekozen tot één van de populairste gastronomische restaurants in Saksen.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg genieten is, wacht in de romantische keldergewelven een exclusieve wellness. Compleet met Finse sauna, een stoomgrot, een zwembad en individuele massagebehandelingen die variëren van reflexologie tot bodyscrubs en van gezichtsmassages tot volledige Ayurvedische lichaamsmassages.

Type

Boutique Hotel

Max. capaciteit 50
Schlosshotel Purschenstein Neuhausen, Saksen

Het Ertsgebergte dus, daar gaat de reis naartoe en die duurt met de auto een kleine dag. Eenmaal op de plaats van bestemming is de natuur adembenemend en zijn de wandelmogelijkheden eindeloos. De mooiste wandelroute loopt zelfs dwars door het kasteelpark. Ook zijn er historische mijnen, de houtfabrieken in Seiffen en Oberwiesenthal (de hoogste stad in Duitsland). En dan is er natuurlijk nog buurland Tsjechië dat op een steenworp afstand van het kasteel ligt. Het prachtige mijnstadje Freiberg met 's werelds grootste minerale tentoonstelling is de moeite meer dan waard. Evenals een dagtocht naar de industriële stad Chemnitz, modern Leipzig of cultuurparel Dresden.

Historie

Het kasteel, voor het eerst gedocumenteerd als "Castrum Borsensteyn", werd vermoedelijk rond 1200 gebouwd door de Boheemse ridder Borso II. In de tijd van de DDR werd het kasteel gebruikt als kindertehuis en cultureel centrum. In 1989 werd het slot deels verwoest door een brand. En vervolgens gedeeltelijk gerenoveerd tussen 1990 en 2001. In 2005 kocht de Nederlandse familie Praagman Slot Purschenstein en verbouwde het tot een van de mooiste kastelen in het Ertsgebergte.

Schlosshotel Purschenstein Walter Heimann
Purschenstein 1
09544 Neuhausen
Saksen
Duitsland
+49 37361 140 80
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Schlosshotel Purschenstein

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Kamers vanaf € 102,- voor 2 personen, inclusief ontbijt.
  • Suites vanaf € 128,- voor 2 personen, inclusief ontbijt.
  • Maisonettes vanaf € 136,- voor 2 personen, inclusief ontbijt.
  • Diverse (culinaire) arrangementen beschikbaar.

Aanbiedingen

Vier de lente korting

Geldig: 11 Mar 2020 - 21 Apr 2020

Tot eind april geldt bij aankomst op zondag of maandag 4 nachten voor de prijs van 3!
En dit is inclusief de kasteelrondleiding.
Optioneel half pension voor € 38,50 per persoon per dag.

Super last minute

Geldig: 03 Apr 2020 - 05 Apr 2020

Eerste weekend april nog vrij? Kijk dan even naar deze super last minute! Twee overnachtingen met ontbijt en een uit de kunst driegangendiner met een glas sekt in het uitstekende eigen restaurant voor € 139,- per persoon. En voor die prijs krijg je ook nog eens een rondleiding door het kasteel.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Boek mij!