Stuur een reserveringsverzoek

De Drentse Stijlkamer


Alleen al om de tuin een aanrader

Bij de Drentse Stijlkamer kun je kiezen uit de B&B en het vrijstaande huisje in de natuur. Allebei overigens voor twee personen, allebei knus en ruim en allebei voorzien van alle mogelijk comfort.

Te beginnen bij de B&B, die bestrijkt het hele voorhuis van deze rijksmonumentale boerderij in het groen. De bescheiden slaapkamer onder het schuine dak biedt een heerlijke boxspring. Beneden wacht een ruime stijlkamer met donkere gebinten, ossenbloedrode deuren, lichtgeel houten interieur, een knusse houtkachel met betegelde schouw en een rustieke tegelvloer met vloerverwarming. Hier is ook de badkamer. Het ontbijt geniet je met uitzicht op de bloementuin en het prachtige landschap rondom.

Het ruime, vrijstaande huisje ligt verscholen achter de boerderij en wordt omgeven door de grote tuin die wordt omzoomd door eeuwenoude eiken en bosschages. Het uitzicht over de weilanden en akkers is oneindig. Het huisje heeft één fijne slaapkamer, badkamer, living met alles erop en eraan en een keuken om zelf te kokkerellen.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 4
De Drentse Stijlkamer Ruinerwold, Drenthe

Zuidwest Drenthe staat bekend om zijn landschappelijke schoonheid, unieke natuurgebieden en ongekende wandel- en fietsmogelijkheden. De Nationale Parken het Holtingerveld (Havelte/Uffelte), Koekangerveld en Dwingelderveld (Ansen/Ruinen/Dwingeloo) en zelfs de waterrijke De Wieden-Weerribben (Giethoorn) liggen hier vlakbij. Ooievaars, (roof)vogels, hazen, reeën, maar ook schaapskuddes, koeien en paarden voelen zich hier zeer wel thuis en dorpen als Havelte, Ruinen, Ruinerwold, Dwingeloo en Diever bieden winkels en horeca. Ook Meppel, Giethoorn en Steenwijk zijn vlakbij.

Historie

De historie van deze typisch Drentse boerderij gaat enige eeuwen terug. Nu is de hoeve van weleer een rijksmonument en prachtig gerestaureerd. De bijbehorende tuinen zijn bovendien een lust voor het oog en een paradijs voor vlinders, vogels en insecten.

De Drentse Stijlkamer Ronald Wassenaar
Dokter Larijweg 121
7961 NR Ruinerwold
Drenthe
Nederland
+31 6 53757185
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van De Drentse Stijlkamer

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Huisje € 115,- tot € 125,- per nacht, exclusief ontbijt.
  • B&B € 105,- tot € 115,- per nacht, inclusief ontbijt.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek