Stuur een reserveringsverzoek

Huize Meerwijk


Unieke ligging aan het Zuidlaardermeer

Stel je even voor: een perceel bos, direct grenzend aan het Zuidlaardermeer - wat wil zeggen inclusief fijne aanlegsteiger voor privé boten -, een slotgracht dat het terrein omsluit en dan ergens midden tussen al dat natuurschoon het hoofdgebouw en het poortgebouw, compleet met prachtige voortuin. 

Deze absoluut unieke locatie werd al rond 1600 bewoond. Het poortgebouw/koetshuis biedt sinds 2022 riant onderdak aan twee gasten. Daartoe is maar liefst 100 m2 smaakvol ingericht. Je bereikt je privé paradijs via een trap en hebt er beschikking over een kitchenette met koelkast, twee gaspitten en een oventje, een zit- en een slaapgedeelte en natuurlijk een badkamer en toilet. Om het grote genieten compleet te maken is er halverwege de oprijlaan ook een deel van de tuin voor je beschikbaar gesteld.

Je paard of pony mogen – in overleg – met je mee naar dit bijzondere buiten zodat je samen een prachtige buitenrit kunt maken. Ook zijn er mogelijkheden om een bootje of een luxe sloep met schipper, sup planken of (Vespa) retro scooters te huren. 

Type

B&B

Max. capaciteit 2
Huize Meerwijk Midlaren, Drenthe

Je bevindt je hier op steenworp afstand van ‘dorp-met-de-meeste-brinken’ Zuidlaren en daardoor ook nog eens verkozen tot groenste dorp van Europa. Ook een etappe van het Pieterpad loopt langs het landhuis. Evenals verschillende andere prachtige wandel- en fietsroutes. Tegenover het landhuis loop je zo het natuurgebied annex bos in, waar je uren kunt zoetbrengen met wandelen. Midlaren is vlakbij. Groningen wacht op 15 km en Assen op 21 km.

Historie

Op de plek waar ‘Borgh Meerwijk’ in Midlaren werd gebouwd, stond al sinds de middeleeuwen een grote boerderij. Na een aantal roerige periodes met verwoestingen, plunderingen en brand, kwam het pand in 1676 in handen van Johan de Drews en Albertina Tjaarda. Zij bouwden het huis Meerwijk. Hun zoon, een invloedrijk man en onder meer kerkvoogd in Zuidlaren en niet minder dan zeventien keer de verkozen burgemeester van Groningen, erfde het buiten. Hij was degene die het huis de naam Meerwijk gaf - dit vanwege de ligging aan het Zuidlaardermeer. Eind 19e eeuw vonden een paar ingrijpende veranderingen aan het huis plaats. Zo kwam er een extra verdieping op. De oorspronkelijke barokke elementen en het koepeltje op het dak verdwenen. Het huis werd soberder en de lijnen strakker. In 1942 brandde het statige pand, na een aantal jaar leegstand, af. Gelukkig werd buitenplaats Meerwijk later herbouwd en opnieuw bewoond.

Huize Meerwijk Paulien Andriessen
Meerwijk 2B
9475 TD Midlaren
Drenthe
Nederland
+ 31 6 81780993
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Huize Meerwijk

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 185,- per nacht voor 2 personen.
  • 20% korting bij een verblijf vanaf een hele week. 
  • Ontbijt is in overleg € 20,- per persoon.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek