Het Buytenhof


Optimale gastvrijheid en dienstverlening

Gastvrijheid en dienstverlening zitten de gastheer- en vrouw in het bloed, want beiden studeerden aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Hun motto is dan ook dat het gasten aan helemaal niets mag ontbreken.

Het Buytenhof herbergt vier comfortabele gastenkamers, appartementen eigenlijk, met een boven- en benedenverdieping. 

Drie appartementen hebben ook een kitchenette. Boven is het slaapvertrek met luxe boxspringbedden. Beneden de badkamer en eigen zitgedeelte met kleurentelevisie. De kamers dragen sfeervolle namen als De Hof, De Endskamer, De Dars en De Slietenzolder. De tuin rond de boerderij is geweldig, groot met een natuurlijke vijver, monumentale beuken en kastanjes, en vele leuke zitjes. 

 

Type

B&B, Groepsaccommodatie

Max. capaciteit 10
Het Buytenhof Zweeloo, Drenthe

´Het Buytenhof´ wordt omgeven door een zeer grote landelijke tuin, met majestueuze beuken en eiken, een grote natuurlijke vijver en diverse terrassen. Buiten het eigen domein strekt het Drentse landschap zich uit en kunnen gasten van de voor deze provincie zo typerende rust en ruimte genieten. De gemeente probeert historische panden zoveel mogelijk in stand te houden. Een voorbeeld is de 750 jaar oude kerk, ooit vereeuwigd door Vincent van Gogh. Op culinair gebied varieert het aanbod van een gemoedelijke herberg tot door Michelin bekroonde restaurants. Op minder dan 5 minuten rijden wacht de prachtige baan van Golfclub De Gelpenberg (een 18 holes baan met een totale lengte van ruim 6 km en een 6 holes par 3 baan, driving range en clubhuis).

Historie

De boerderij stamt uit 1906. Het verhaal gaat dat de veeboerderij destijds op een verhoging moest komen, omdat dat zo deftig stond. Boeren die met paard en wagen grond kwamen leveren, kregen als beloning een jenevertje. Aldus werd er genoeg grond verzameld voor de verhoging.

Het Buytenhof Henk en Simone Meijer
Hoofdstraat 24
7851 AA Zweeloo
Drenthe
Nederland
+31 591 377250
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Het Buytenhof
Beoordeling Het Buytenhof (4/5) Geplaatst op 2018-08-10

Super vriendelijk & gastvrij ontvangst. Mooi landgoed, waardoor je meteen omreikt word door rust en vakantiestemming. Je krijgt tips mee voor het uit eten en informatie om dingen te doen in de buurt. Super ontbijt, steeds variatie. Je gaat niet met honger van tafel, om je duimen en vingers af te likken.

Pure luxe (5/5) Geplaatst op 2016-10-24

In een oase van rust, luxe en vriendelijkheid bevind je je hier. Door de geweldige bedden en het heerlijke ontbijt kun je er de hele dag tegenaan!

Beoordeling over Het Buytenhof (5/5) Geplaatst op 2016-09-04

We had a wonderful time in this beautiful B&B! Great hosts, great food, a very surprising breakfast clean and very well decorated rooms if you are spending some time in Drenthe, think of this place to stay! Wij hadden een geweldig weekeinde in deze prachtige B&B Zeer gastvrije hots and hostel, mooie kamers, lekker eten, spannend ontbijt, kortom een echte aanrader

Beoordeling over Het Buytenhof (5/5) Geplaatst op 2016-04-12

Zeer goed onthaal,vriendelijk alles wat je nodig hebt. De kamers perfeckt in orde met veel smaak ingericht. Wij komen zeker terug want de ligging is ideaal. Bedankt Simone en Henk voor jullie gastvrijheid. Etienne en Magda uit Belgie

Beoordeling over Het Buytenhof (5/5) Geplaatst op 2014-07-14

Wij hebben van alles erg genoten, het gastvrije onthaal, de verzorgde en sfeervolle kamers en het bijzondere 3-gangen ontbijt. vriendelijke groet, Gerard en Marjon

Beoordeling over Het Buytenhof (5/5) Geplaatst op 2013-09-29

Gastvrijer dan hier kun je volgens mij niet worden ontvangen. De kamers zijn heel sfeervol ingericht. Veel gevoel voor details. Dat zie je terug in inrichting maar ook in presentatie van het heerlijke ontbijt. De lunch om mee te nemen is een cadeautje. Lekker en creatief.

Beoordeling over Het Buytenhof (4/5) Geplaatst op 2013-07-01

De enorme collectie aan informatieve boeken was voor ons een heerlijke verrassing en bood een onverwachte meerwaarde.

Beoordeling over Het Buytenhof (5/5) Geplaatst op 2012-11-23

Het was erg goed en gezellig

Beoordeling over Het Buytenhof (5/5) Geplaatst op 2011-11-08

Beoordeling over Het Buytenhof (4/5) Geplaatst op 2011-02-07

Beoordeling over Het Buytenhof (5/5) Geplaatst op 2010-10-25

Beoordeling over Het Buytenhof (5/5) Geplaatst op 2010-08-21

Beoordeling over Het Buytenhof (5/5) Geplaatst op 2010-06-23

Beoordeling over Het Buytenhof (4/5) Geplaatst op 2010-05-15

Beoordeling over Het Buytenhof (4/5) Geplaatst op 2010-05-15

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 99,00 per kamer op basis van twee personen, inclusief uitgebreid 3-gangen ontbijt.
  • Extra persoon op de kamer: € 42,50

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's