De Salixhoeve


Kom is een moal an!

Een heel huisje voor z’n tweetjes, voorzien van alles wat wenselijk is, gelegen op het Drentse platteland en omgeven door een weelderige, grote tuin waar het ook bijzonder goed toeven is voor vogels als fazanten, boomklevers en ooievaars en hazen en reeën. Op het erf staan veel prachtige oude bomen als eiken, wilgen, populieren en kastanjes, terwijl de kersenboom en pruimenbomen voldoende fruit voor heerlijke eigengemaakte jam geven. In het weiland verderop graast ’s zomers een kudde waterbuffels die melk levert voor lokale mozzarella van uitmuntende kwaliteit.

Maar goed. Het huisje, want daar is het u om te doen natuurlijk. Geschikt voor z’n tweetjes dus. Met een heerlijk bed met Tempur matrassen, beddengoed dat wordt aangepast aan de seizoenen en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Op de verdieping is een kleine keuken. Voorzien van een magnetron zodat u zelf iets op kunt warmen als u daar behoefte aan hebt. Een koelkastje is er ook. Evenals een waterkoker, koffie¬zet¬appa¬raat en vaatwasser. Eveneens op de verdieping is een ruime zitkamer met twee luie stoelen, een eethoek en – voor de liefhebbers! - een schilderhoek met ezel. Verder zijn ook wifi, TV met DVD-speler en radio/CD-speler aanwezig. Enige punt van aandacht is de trap: die is niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking.

Buiten op uw privé terras kunt u eindeloos genieten van de stilte, de fluitende vogels en de ruisende bomen. In de ochtend wacht een degelijk Drents ontbijt en ook een goedgevulde picknickmand, thee met muffins, aardbeien met slagroom of een boeren kaasplankje horen bij de Salixhoeve tot de mogelijkheden.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 2
De Salixhoeve Kerkenveld, Drenthe

Eindeloze natuur die nodigt tot fietsen of wandelen of cultuur snuiven in pittoreske stadjes? Drenthe heeft het allemaal voor u in petto. Bij de Salixhoeve (de naam verwijst naar de vele wilgen op het terrein - salix is de botanische naam voor wilg) bent u in ieder geval verzekerd van rust en ver weg van het gejaagde leven. En mocht u tijdens uw verblijf toch van actie houden, dan kunt u ter plekke kiezen uit verschillende arrangementen.

Historie

Rond 1880 verschijnt het Westerse Wijkje (de straat waaraan De Salixhoeve ligt) voor het eerst op een topografische kaart. Rond 1900 verschijnen er twee gebouwen op de plek waar nu De Salixhoeve staat: een boerderij en een schuur. De meeste turf is rond deze tijd wel uitgestoken en het land wordt bewerkt door kleine boeren. Jarenlang was de boerderij in bezit van de familie Middelveld. In 2012 werden Sigrid & Adriaan Verhoeff de nieuwe eigenaren. Onder hun regie werd er grondig verbouwd. Daarbij werd de oude vervallen schuur in 2016 vervangen door een mooi gastenverblijf.

De Salixhoeve Sigrid Verhoeff
Westerse Wijkje 2a
7926 TH Kerkenveld
Drenthe
Nederland
+31 85 8786918
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van De Salixhoeve

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 95,- per nacht incl. ontbijt voor 2 personen.
  • Minimum verblijf van 2 nachten.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's