De Dansende Ooievaar


De dûnsjende earrebarre

Midden in het Friese landschap, omgeven door de landerijen en met de Friese wateren verderop, kwam in het voorjaar van 2019 een huis te koop. Niet zomaar een huis, maar zo’n typische statige Friese state met een roemrijk en rijk verleden. Clara had ongeveer één dag nodig en toen was de deal beklonken. Want Clara is, behalve op Friesland en Fries erfgoed, ook gek op Finse Kota’s en hier zag ze haar kans schoon.

Die Kota - een plaatje! - is er inmiddels. Een waar paradijs voor z’n tweetjes of voor z’n vieren, compleet met keuken en woon-, bad- en slaapkamer, een adembenemend uitzicht en heel veel buitenruimte om geen seconde te hoeven missen als het weer dat ook maar enigszins toelaat.

Al het mogelijke is aanwezig om je verblijf comfortabel en aangenaam te maken. Daarom tref je op de dag van aankomst ook een buffet aan en een ijskast die goed genoeg gevuld is om voor twee dagen meer dan genoeg te eten en te drinken hebben. Kaas, vlees, vis, twee flessen goede wijn, brood en boter en eieren en koffie en thee en nog veel. Ja, tot en met - we zijn hier per slot van rekening in Friesland! - een fles oude Friese Graanjenever van de Firma Bokma of een fles zachte Beerenburg van de Weduwe Joustra. Voorkeuren mag je overigens aangeven op het boekingsformulier. Voor de rest wordt gezorgd.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 4
De Dansende Ooievaar Idaerd, Friesland

Je kunt naar Leeuwarden, naar Sneek of naar Grouw, je kunt de meren op of naar de Waddeneilanden, fietsen naar het Drents-Friese Wold en lanterfanten in Nationaal Park de Alde Feanen. Met Skûtsjesilen zit je op de eerste rij omdat je de boten vanuit je paradijs voorbij ziet komen. Er is hier, kortom, genoeg te doen. Al kun je natuurlijk ook gewoon lekker thuisblijven om eens uitgebreid te niksen.

Historie

De state waar het hier allemaal mee begon, heeft een lange historie. De Kota waarin je verblijft, werd precies op maat en helemaal volgens de eisen van de eigenaren, ontworpen en vormgegeven.

De Dansende Ooievaar Klara Bualda
Friesmawei 5
9007 SE Idaerd
Friesland
Nederland
+31 6 37173308
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van De Dansende Ooievaar
Mevr. (5/5) Geplaatst op 2022-07-18

Samen met mijn partner een heerlijke week in de Kota doorgebracht. Koelkast lag vol met allerlei lekkers voor dag van aankomst een wijntje en voor ontbijt. Top koffiezetapparaat en voor de rest alles compleet. Schoon en een prima bed. Mooi privéterras en uitzicht. Prachtige omgeving, veel gefietst en gevaren. We hebben genoten.

Knus en compleet (4/5) Geplaatst op 2020-08-27

Bij aankomst dachten we nog: zo dicht bij de snelweg, kan dat wel wat wezen? Maar dan de allerhartelijkste ontvangst door Klaercke, die een koelkast vol lekkers voor ons heeft klaargemaakt, voor ons genoeg voor drie dagen, met flessen klassewijn erbij! En een bijzonder onderkomen, deze kota, klein maar met alles wat een vakantiehart begeren kan, ook een prima bed en zelfs een pelletkachel voor de koude avonden. En van die snelweg hoor je haast niets (zeker niet ‘s nachts, met gesloten vensters). Kortom, zeer aan te bevelen als je er even helemaal tussenuit wil.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • 2 nachten voor 2 personen, inclusief buffet en goed gevulde ijskast om je hele verblijf van te kunnen genieten € 440,-
  • 2 nachten, 4 personen, € 750,-.
  • Naarmate je langer verblijft wordt de prijs per nacht lager.
  • Zo verblijf je een hele week met z’n tweetjes voor € 1110,- en € 1.885, - voor z’n vieren.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's