B&B Lyts Paradys


Met recht een Klein Paradijs!

Lyts Paradys betekent Klein Paradijs en dat is precies wat je hier kunt verwachten. De reis gaat naar de grens tussen Friesland en Drenthe die hier heerlijk bosrijk is en voert dan verder naar de prachtig verbouwde boerderij van Chris en Anke Both. Onder het motto dat zoveel moois maar het best gedeeld kan worden met anderen, kwamen er drie B&B kamers op hun buiten. Alle drie de kamer zijn anders maar wel zonder uitzondering lekker luxe en knus en met een eigen badkamer, top slaapcomfort, een eettafel en een heerlijk zitje. Precies zoals je dat graag ziet dus.

Kamer Boszicht is op de verdieping, romantisch van sfeer, ligt aan de voorzijde van de boerderij en kijkt uit op het nationaal natuurpark het Drents Friese Wold. Deze kamer heeft als enige ruimte voor twee extra bedden waardoor een gezin met kinderen (de norm is vanaf 12 jaar) ook uit de voeten kan.

Kamer Hooizolder is groot en ligt ook op de verdieping, maar nu aan de achterzijde van de boerderij waardoor je uitkijkt over het erf en landerijen. 

Kamer het Gebint tot slot, ook op de verdieping, vind je in het midden van de boerderij. Door de enorme dakkapel is deze kamer verrukkelijk  licht. Het spectaculaire gebint, ook de constructie van de boerderij, is in ere gehouden en hier duidelijk zichtbaar.

Het ontbijt, met veel lokaal geproduceerde producten en eitjes van de eigen kippen, wacht op je in de speciale ontbijtruimte op de begane grond. Voor mooie dagen zijn er een aantal terrassen en ook het enorme erf is er voor ieders plezier. De tuin, tot slot, is zeer vogelrijk terwijl je er ook zomaar een eekhoorn of ree tegen het lijf kunt lopen.er het 

Type

B&B

Max. capaciteit 10
B&B Lyts Paradys Boijl, Friesland

De boerderij ligt tussen de dorpen Boijl en Elsloo, praktisch op de grens tussen Friesland en Drenthe. Vanuit het voorhuis kijk je uit op de uitgestrekte bossen van het Drents Friese Wold. In de nabije omgeving is verder zoveel te zien, te beleven en te ondernemen, dat alles voor het gemak maar voor je op de website van het huis is gezet. Maar misschien wil je wel helemaal niets ondernemen omdat het zo fijn is om hier gewoon te zijn.

Historie

Lyts Paradys zetelt in een boerderij van zo’n 100 jaar oud. Tegenwoordig doen alleen de boerderijdieren van het huis nog aan de oorspronkelijke functie herinneren. De buitenkant is nog zo goed als authentiek, terwijl het interieur behoorlijk onder handen werd genomen zodat het aan hedendaags comfort allesbehalve ontbreekt.

 

B&B Lyts Paradys Chris en Anke Both
Boijlerweg 147
8392 NG Boijl
Friesland
Nederland
+31 6 14873509
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van B&B Lyts Paradys

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 105,- tot € 120,- per kamer per nacht, op basis van 2 personen, inclusief ontbijt.
  • Bij een verblijf langer dan 2 nachten 5% korting op de totaalprijs.
  • Derde en vierde persoon (12 jaar of ouder) in kamer Boszicht € 40,- per persoon per nacht.
  • De kamers Boszicht en Hooizolder zijn te reserveren vanaf 2 nachten.
  • De kleinere kamer Het Gebint kan ook voor 1 nacht worden geboekt.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's