Stuur een reserveringsverzoek

Unia Zathe


Tussen Dokkum en het Wad

Unia Zathe ligt in het rustieke terpdorpje Ee, vlakbij Dokkum en op een steenworp afstand van Unesco Werelderfgoed Waddenzee. De veerdiensten naar Ameland of Schiermonnikoog zijn op 15 Km afstand.

Er valt heel wat te kiezen bij Unia Zathe. Zo zijn er twee ruime B&B kamers (met privé badkamers) voor twee tot drie personen op de etage; een ruim appartement voor vier tot zes personen (tevens rolstoelvriendelijk); en een vakantiehuis voor zes personen met privétuin op het zuiden.

Het appartement heeft een ruime badkamer met douche en wastafel, een aparte toiletruimte en twee aparte slaapkamers. Ook is er een moderne keuken met kookgelegenheid en combimagnetron.

Het vakantiehuis heeft een aparte zit- en eetkamer, een grote moderne keuken en een bijkeuken met wasmachine en vaatwasser. Op de begane grond is een tweepersoons slaapkamer. Op de etage zijn de andere twee slaapkamers. Het voorhuis wordt verhuurd voor minimaal 2 nachten.

Type

B&B, Vakantiehuis, Groepsaccommodatie

Max. capaciteit 20
Unia Zathe Ee, Friesland

Het rustieke terpdorpje Ee ligt in het noord oosten van Friesland vlakbij Dokkum en op een steenworp afstand van Unesco Werelderfgoed Waddenzee. De veerdiensten naar Ameland of Schiermonnikoog zijn op 15 Km afstand. Dokkum is de meest noordelijke stad van Nederland en één van de oudste van de Friese Elfsteden. In dit prachtig bewaard gebleven vestingstadje is het rijke verleden nog duidelijk zichtbaar en voelbaar. Het historische karakter gaat gepaard met een verrassende winkelaanbod en grote diversiteit aan lunchrooms, cafés en restaurants. Direct ten zuiden van de stad begint het unieke coulisselandschap van de Noordelijke Friese Wouden, dat is aangewezen als Nationaal Landschap. En ten noorden ligt het wijde, open zeekleilandschap met oude dijken, terpen en prachtige authentieke dorpjes. Nationaal Park Lauwersmeer ligt op fietsafstand. Voor fietsen kan worden gezorgd.

Historie

Unia Zathe is een monumentaal pand uit 1815 en is grotendeels nog in originele staat. Het pand staat midden in Ee. De oude stal is deels nog intact. In de oude keuken zijn nog Makkumer tegels met o.a. twee paarden en een vogelkooitje. In de woonkamer zijn nog de bedsteden. Met het realiseren van de appartementen zijn alle oude elementen in het zicht gehouden. In wat vroeger de pronkkamer was, is nu een vakantiewoning.

Unia Zathe Cor Bergsma en Ron van Veen
Omgong 7 en 8
9131 KV Ee
Friesland
Nederland
+31 519 518101 of +31 6 25444774
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Unia Zathe

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

Er gelden aangepaste tarieven voor 3 nachten of meer. Met Kerst en jaarwisseling tarieven op aanvraag.

B&B kamers: (2 pers.)

  • € 90,- voor twee personen, inclusief ontbijt.
  • € 60,- voor een persoon inclusief ontbijt.

Appartement: (max. 6 pers.)

  • € 100,- voor twee personen.
  • 3e en 4e persoon € 20,- p.p.p.n.
  • 5e en 6e persoon € 1,-p.p.p.n.
  • Ontbijt € 7,50 p.p. (optie)

vakantiehuis: (min. verblijf 2 nachten. max. 6 pers.)

  • € 110,- voor 2 personen.
  • 3e en 4e persoon € 25,- p.p.p.n.
  • 5e en 6e persoon € 1,- p.p.p.n.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek