Landgoed Halsaf


Op een landgoed grenzend aan een bos

Een landgoed, grenzend aan een bos in het Gelderse Liemers tussen Arnhem en de Duitse grens, met rondom een rijke natuur en een historie die al net zo rijk is. De sfeer laat zich het best als authentiek omschrijven en dan valt er hier ook nog eens van alles te beleven en te doen. Wandelen en fietsen bijvoorbeeld. Verder kan er worden getrouwd, vergaderd en gefeest. Maar wij willen het vooral hebben over de overnachtingsmogelijkheden.

Het landgoed bestaat uit zeven fijne tweepersoonskamers. Alle kamers zijn uniek en gerestaureerd, waarbij de historie niet uit het oog verloren werd. Daarnaast zijn ook zaken als een privé badkamer, toiletkoffie en theezetfaciliteiten, uitstekende Wifi, HD-TV en een knusse zithoek standaard. Ontbijten doe je op Halsaf in alle rust en daarvoor wacht een uitgebreid buffet.
Gastronomen kunnen kiezen uit culinaire arrangementen waarvoor afspraken met restaurants in de buurt zijn gemaakt. Groepen kunnen bovendien opteren voor private diners. Dit laatste geldt ook als alle kamers door één gezelschap worden gehuurd.

Na een dag van actie plof je neer in onze woonkamer of op het terras met uitzicht op de duiventil uit 1850 en de kippen van het huis. Voor een drankje kan vanzelfsprekend worden gezorgd.

Type

B&B

Max. capaciteit 18
Landgoed Halsaf Babberich, Gelderland

Naast de natuur op het landgoed zelf kun je je ook te buiten gaan in de natuurgebieden Montferland, Veluwezoom (Posbank) en De Hoge Veluwe. De Liemers staat bol van de bossen, veerpontjes en uiterwaarden en in de directe omgeving wachten ook diverse historische monumenten en musea - het Nederlands Openluchtmuseum, het Airborne Museum en het Watermuseum en dierentuin Burgers’ Zoo.

Historie

De rijke geschiedenis van het landgoed, dat officieel bekend stond als Huis Babberich, is kleurrijk. Zo behoorde Huis Babberich aanvankelijk tot Duitsland en was het landgoed in de 14e eeuw het decor van een machtsstrijd tussen het Duitse Kleef en Gelre. Pas enkele jaren na de vorming van ons koninkrijk in 1813, werd het bestuur over dit gebied door Duitsland overgedragen aan Nederland en kwam er Nederlands bestuur over de streek. Daarmee ging ook Babberich deel uitmaken van het Nederlandse Koninkrijk. Kasteel Halsaf werd rond 1363 al vermeld in de boeken. In die tijd was het een kasteel compleet met torens en een ophaalbrug. In de 18e eeuw is het kasteel helaas verwoest door brand en is het huidige landgoed gebouwd. Al sinds 1785 is de familie De Nerée tot Babberich hier eigenaar van. Deze familie heeft het verbouwd tot de staat waarin het nu nog verkeert. Het Landgoed is gebouwd op de fundering van het kasteel waardoor het ook wel kasteel Halsaf wordt genoemd. Vanaf 2015 zijn een de zalen in het landgoed in de oude staat teruggebracht, zoals de zitkamer en de servieskamer.

Landgoed Halsaf Maaike Roelofs
Beekseweg 2
6909 DR Babberich
Gelderland
Nederland
+31 316 253 994
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Landgoed Halsaf

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

Kamerprijzen variëren tussen € 110,- en € 130,- per nacht, op basis van 2 personen exclusief ontbijt. Ontbijt kost €12,50 per persoon per nacht.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's