Buitenplaats Rozenhof


Voorname villa in de bossen

De zes royale kamers hebben elk hun eigen kleurstelling, authentieke elementen en luxueuze aspecten. De badkamers zijn allemaal uitgerust met bad, douche, toilet en wastafel. Ook tv en radio zijn standaard. Het ontbijt met warme broodjes en plaatselijke lekkernijen, wordt geserveerd in de eetkamer.

Het pand wordt omringd door bos en een parkachtige tuin met diverse terrassen, waar je een glaasje kunt nuttigen of een boek kunnen lezen. Voor de koudere dagen is er daartoe de gezellige lounge met monumentale schouw. Voor wat extra ontspanning kun je gebruikmaken van de centrale sauna. Verder is er een pantry waar koffie kan worden gezet of een drankje kan worden ingeschonken.

Type

B&B

Max. capaciteit 12
Buitenplaats Rozenhof Almen, Gelderland

Buitenplaats Rozenhof vind je in de Gelderse achterhoek in het dorpje Almen. De omgeving is zeer landelijk met afwisselend bossen en weilanden, waardoor er volop wandel- en fietsmogelijkheden zijn. De villa ziet uit op het drukbevaren Twentekanaal, terwijl het riviertje de Berkel, waar kan worden gekanood en gewaterfietst, 2 km verderop is. Een boottocht met de Berkelzomp voert door een prachtig deel van het achterhoekse landschap. Op het dorpsplein van Almen is wekelijks een markt. Ook zijn er diverse horecagelegenheden en een openluchtzwembad. Almen ligt vlakbij Zutphen. In deze oude Hanzestad zijn veel historische gebouwen en tal van heerlijke winkels. De Lochemse Golf- & Countryclub (18 holes) is 10 minuten rijden!

Historie

In 1899 koopt de familie Calkoen de grond aan, waarop zij landhuis De Rozenhof in engelse stijl laat bouwen. In 1902 is de bouw gereed en nemen jonkvrouwe Calkoen en haar zus hun intrek. Wat later voegt ook hun broer met zijn gezin zich bij de gezusters, waarna de familie er tot 1940 blijft wonen. In 1940 betrekt de familie Borneman Villa Rozenhof en wordt de bestemming hotel/pension. In de oorlogsjaren wordt er flink gevochten rond de Rozenhof: de Canadezen hebben zich in villa verschanst en vanuit de toren wordt een zwaar gevecht gevoerd met de Duitsers. Nadat het huis eerst ook nog dienst deed als opvanghuis voor gevluchte Argentijnse generaals uit de tijd van Videla èn dependance van de jeugdgevangenis in Zutphen, wordt het in 2000 officieel als rijksmonument aangemerkt. In 2004 werd de villa intensief verbouwd en kwamen er ook zes luxe gastenkamers. In 2021 namen de nieuwe eigenaren er hun intrek en werd de naam veranderd in Buitenplaats Rozenhof.

Buitenplaats Rozenhof Alita Brunsman en Rob Smeets
Scheggertdijk 47
7218 MZ Almen
Gelderland
Nederland
+31 575 433307
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Buitenplaats Rozenhof
Beoordeling over Buitenplaats Rozenhof (5/5) Geplaatst op 2016-01-31

Een heerlijk verblijf in een B&B met een bijzondere geschiedenis en architectuur. De omgeving is prachtig; ideaal voor een mooie wandeling of fietstocht. Het mooie Zutphen is vlakbij en een bezichtiging meer dan waard. De B&B krijgt van ons in alle opzichten een tien. De kamer, ontbijt en de gastvrijheid; alles was top! Anita is een fantastische gastvrouw!

Beoordeling over Buitenplaats Rozenhof (5/5) Geplaatst op 2011-08-05

Beoordeling over Buitenplaats Rozenhof (5/5) Geplaatst op 2011-05-09

Beoordeling over Buitenplaats Rozenhof (5/5) Geplaatst op 2010-06-14

Beoordeling over Buitenplaats Rozenhof (5/5) Geplaatst op 2010-05-24

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Van € 105,- tot € 130,- voor twee personen per nacht, inclusief ontbijt en gebruik van sauna, en gratis leenfietsen

Arrangementen

Welkom


Goed nieuws!

Villa Rozenhof opent begin april 2021 weer haar deuren voor haar gasten na een cosmetische renovatie.

Uiteraard houden wij ook rekening met de Corona maatregelen. Hierdoor zal de sauna nog gesloten blijven of op afspraak geopend worden voor u.

Om te vieren dat wij weer open zijn staat er bij aankomst
een heerlijke flesje wijn voor u klaar. Ook kunt u gebruik maken van gratis fietsen en fietsroutes en desgewenst tijdens het ontbijt een lunchpakket maken
voor onderweg.

Er zijn voor lunch en diner diverse afhaal- en bezorgmogelijkheden in de omgeving en u kunt in overleg (iets kleins) in onze gastenkeuken
opwarmen/bereiden.

Dit jaar hopen we ook met private dining te starten in onze gezellige eetkamer, als u daar belangstelling voor heeft kunt u contact opnemen met villa Rozenhof en vragen wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie over beschikbaarheid en voor
reserveringen verwijzen wij u graag naar onze website www.villarozenhof.nl. Mailen of bellen mag natuurlijk ook.

(e-mail: info@villarozenhof.nl  of tel: 0575-4333307).

Graag tot ziens in Villa Rozenhof.


Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's