Stuur een reserveringsverzoek

Kasteel Ophemert


Maakt dromen waar

Kasteel Ophemert is het adres bij uitstek voor bruiloften, festiviteiten en allerlei (zakelijke) bijeenkomsten en een uitstekend vertrekpunt om de Betuwe te verkennen.

Het is ook een unieke Bed & Breakfast, met vier tweepersoonskamers in het kasteel en een loft voor vier personen in het koetshuis. Ongeacht waar u voor kiest zijn rust en privacy de sleutelwoorden. De kamers zijn sfeervol ingericht, hebben ieder hun eigen badkamer en zien uit over de prachtige kasteeltuin, waardoor u zich bij het ontwaken even kasteelheer of kasteelvrouwe waant. De loft ligt aan de rechterkant van het koetshuis op het voorplein van het kasteel. De woonkamer is ruim, met plenty werkruimte en een open haard en de keuken modern en voorzien van alles wat er nodig is om een maaltijd te bereiden. Verder zijn er op de verdieping twee slaapkamers en een badkamer.

Elke kamer heeft een eigen badkamer. De loft, eigenlijk een appartement, biedt ook een zitje rond de open haard, twee slaapkamers en een badkamer.

Voor gemeenschappelijk gebruik van de gasten is er een bibliotheek en zijn er (zonne)terrassen, barbecuevoorzieningen en natuurlijk de grote tuin met tal van oude bomen.

Minimum verblijf: twee nachten.

Type

B&B

Max. capaciteit 12
Kasteel Ophemert Ophemert, Gelderland

De Betuwe staat vooral beken om zijn vele fruitbomen met de wit-roze bloesem, de karakteristieke uiterwaarden van de Waal en Flipje, het fruitmannetje uit Tiel. Tegenwoordig kunnen we het Tielse Fruitcorso en het landelijk bekende muziekevenement Appelpop aan dit lijstje toevoegen. Wandelen, struinen en fietsen langs de uiterwaarden van de Waal, op dijken en langs pittoreske dorpjes en vele historische forten en kastelen is eveneens de moeite waard. Of een boottocht op de Waal met de waalschokker Neeltje Jantje en picknick aan boord. Tiel, 's-Hertogenbosch, Utrecht, Nijmegen en Arnhem liggen bovendien op een half uur rijden van het kasteel. Ook kan er op een paar km afstand worden gegolfd.

Historie

Kasteel Ophemert dateert in zijn oudste vorm van 1265. Aangenomen wordt dat de eerste eigenaar van het Huis te Ophemert Rudolf de Cock is geweest. Hij ruilde in 1265 zijn bezittingen rond Rhenoy met graaf Otto II van Gelre tegen diens bezittingen op de noordelijke oever van de Waal. De familie van Haeften heeft het langst (350 jaar) het kasteel bewoond vanaf 1550. Door vererving is het kasteel aan het eind van de 19de eeuw in handen gekomen van de Schotse adellijke familie Mackay. Vanaf 2009 heeft de adellijke familie van Dedem het kasteel in erfpacht.

Kasteel Ophemert Alexandra van Dedem- Tielkemeijer
Dreef 2
4061 BL Ophemert
Gelderland
Nederland
+31 344 651924
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Kasteel Ophemert

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Kamers vanaf € 125,- voor twee personen, (zonder ontbijt).
  • Minimaal verblijf: 2 nachten
  • Ontbijt € 15,- pp.
  • Studio vanaf € 175,- voor twee personen, (zonder ontbijt) en € 225,- voor vier personen. (zonder ontbijt).
  • Er is een keuken aanwezig met ijskast, oven, afwasmachine, servies etc. Deze keuken is extra bij de Studio te huur voor 25,- euro per dag.
  • Ontbijt € 15,- pp.
  • Minimum verblijf: twee nachten.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek