Vakantiehuisje ‘Buurten in Buren’


Het mooiste straatje van Oranjestad

In het kleine Betuwse stadje Buren is het buitengewoon goed toeven. En dan te bedenken dat de Kerkstraat, waarin u met z’n tweetjes verblijft, ook nog eens ‘het gezelligste straatje van Buren’ is. De kleine huizen in dit straatje hebben geen tuin. Vandaar dat het leven zich op mooie dagen lekker op de stoep afspeelt.

Uw gastenverblijf is gevestigd in wat het ooit het chocoladewinkeltje was. Het winkeltje van toen is nu een knusse woon- en eetkamer met open keuken met alles erop en eraan. De slaapkamer is op de eerste verdieping. En die geeft toegang tot de badkamer met toilet, luxe douche en wastafel. En dan is er nog de zolderverdieping met zijn schuine wanden en dakramen en een infraroodsauna die u helemaal voor uzelf heeft om eindeloos in te relaxen.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 2
Vakantiehuisje ‘Buurten in Buren’ Buren, Gelderland

Buren is klein maar fijn. Lijkt een dorp, maar heeft al sinds 1395 stadsrechten. Het stadje ligt heel pittoresk aan de Linge en telt maar liefst 150 gemeentelijke- en rijksmonumenten. De historie van de stad - Buren wordt niet voor niets ook wel ‘Oranjestad’ genoemd - is overigens nauw verbonden met die van ons koningshuis. Dit begint met het huwelijk van Willem van Oranje en Anna van Buren in 1551. Met als gevolg dat koningin Maxima en koning Willem-Alexander Gravin en Graaf van Buren zijn. Daarnaast speelt ook kunst er een rol van betekenis. Zo zijn er verschillend galeries, een kaarsenmakerij, wordt er meerdere malen per jaar een internationale kunstmarkt georganiseerd en zijn er ook winkeltjes met brocante, kleding en sieraden, snoepgoed en nog veel meer. Grand cafés en restaurants zijn er ook genoeg en is het stadje in de decemberdagen feestelijk verlicht. Tot slot betekent een bezoek aan de Betuwe ook een tocht lang boerderijen, boomgaarden in lentebloesem, oude molens en kerkjes, dorpjes en stadjes en terrasjes aan het water.

Historie

Vakantiehuisje ‘Buurten in Buren’ stamt uit de 16e eeuw en is slechts 55m2 groot. Het huisje kijkt uit op de Sint-Lambertuskerk waar Willem van Oranje in 1551 zijn eerste vrouw Anna van Buren trouwde. Tegenwoordig is het pand, in wat voorheen in gebruik was als chocoladewinkeltje, geclassificeerd als rijksmonument en prachtig gerestaureerd tot vakantiehuisje.

Vakantiehuisje ‘Buurten in Buren’ Bianca van der Gun
Kerkstraat 1a
4116 BL Buren
Gelderland
Nederland
+31 6 57883547
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Vakantiehuisje ‘Buurten in Buren’

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Doordeweekse dagen € 110,- tot € 125,- per nacht.
  • Weekend € 150,- tot € 175,- per nacht.
  • In het hoogseizoen geldt een minimum verblijf van 2 nachten.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's