Stuur een reserveringsverzoek

De Drie Vlasbloemen


Aan een van de mooiste kades van de stad

De ruime, dubbele B&B suite bestrijkt de hele eerste verdieping en bestaat uit de Gele Kamer, De Zaal en een privé badkamer. De Gele Kamer is aan de achterzijde van het voorhuis. Deze lichte kamer is ingericht in 19 eeuwse stijl. Hier kan in alle rust worden geslapen, terwijl het ontbijt in de ochtendzon kan worden genoten. Deze heerlijke kamer ziet uit op de bloemrijke daktuin, de oude notenboom en A-kerk. Aansluitend is de ruime badkamer met bad. De Zaal is aan de voorzijde van het huis. Deze 17e eeuwse huiskamer met eikenkastenwand, grote schouw, open haard en een zwart-witte tegelvloer, doet denken aan de Gouden Eeuw. De Zaal biedt uitzicht op de gracht en de klassieke schepen voor de deur. Hier staat ook een digitale TV en een CD-speler, er is een minibar en er staat een bed-slaapbank voor 2 extra gasten.

Bij mooi weer kunnen gasten gebruik maken van een van de terrasjes in de diepe stadstuin. Aan de achterzijde kan ook worden geparkeerd op privéterrein.

Type

B&B

Max. capaciteit 4
De Drie Vlasbloemen Groningen, Groningen

De Drie Vlasbloemen staat in de Binnenstad van Groningen aan de oever van de rivier A – nu Hoge der A geheten. Het is zonder twijfel één van de mooiste kades van deze Hanzestad. Tal van restaurants, winkels, terrassen, en dergelijke zijn op loopafstand.

Historie Rijksmonument ‘De Drie Vlasbloemen’ staat aan een van de mooiste kades van de Groningse binnenstad en werd omstreeks 1350 gebouwd als woonpakhuis. In 1650 is het huis door de familie Vlasblom ingrijpend vergroot en verbouwd. Hoog op de opvallende, witte voorgevel prijkt sindsdien een muursteen met daarop drie felle paarsblauwe vlasbloemen en daaronder de naam ‘Vlasblom’. In de latere overdrachtsaktes komt de naam ‘het huis met de drie vlasbloemen’ met regelmaat voor. Het pand is in 1898 gerenoveerd door de architect H.P.Berlage. In 2011 werd de laatste hand gelegd aan de uitermate ruime B&B suite.
De Drie Vlasbloemen Fam. de Jongh-de Vey Mestdagh
Hoge der A 7
9712 AC Groningen
Groningen
Nederland
+31 6 22385087
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van De Drie Vlasbloemen
Gracious home base (5/5) Geplaatst op 2017-05-31

We recently returned from three weeks in Europe, and our five nights in De Drie Vlasbloemen were a highlight of the trip. The apartment has two large rooms and a private bath. A delicious breakfast appeared on trays in the hallway between the rooms each morning. We watched the boat traffic as we drank our coffee - so lovely. Since it was our first visit to Groningen, we truly appreciated our conversations with our host. If we are able to return, we will definitely stay at De Drie Vlasbloemen again.

Beoordeling over De Drie Vlasbloemen (5/5) Geplaatst op 2015-11-01

Samen met mijn zusje weekendje groningen, wat een top B&B super aardig ontvangst, prachtige woonkamer en slaapkamer, top plek midden in centrum, heerlijk ontbijt, auto parkeren een zelfs hulp met hem eruit te krijgen. Kortom de beste plek om een heerlijke stad als groningen te bezoeken. Bedankt.!!!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Van € 110,- tot € 175,- per nacht voor 2 personen, inclusief ontbijt en parkeren.
  • Extra 3e en 4e gast € 50,- per persoon per nacht. Voor kinderen speciale prijzen.
  • Bij een verblijf van meer dan 2 dagen wordt – afhankelijk van het aantal overnachtingen – het tarief in overleg aangepast.

Arrangementen

Midweek aanbieding

U kunt bij ons kiezen tussen de dubbele suite of de enkele suite op de eerste verdieping van ons grachtenpand. De enkele suite omvat een ruime zit/slaapkamer met badkamer aan de achterzijde met zicht op tuin. Wilt u meer ruimte, uitzicht op de gracht en een open haard? Neem dan de dubbele suite bestaande uit de voor- en achterkamer op de eerste verdieping.
In de Berlage- eetkamer begane grond aan de tuin serveren wij graag voor u een lunch of diner op maat tot 12 - 14 personen.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek