Logo invoice c53da0faaacc15ecdeb8ac53b24d0a05a4d1bd484d4e94bd47ef3f814cc26b1c

Erfgoed Rikkerda


In het mooie Westerkwartier

In de dwarsschuur zijn twee zit-/slaapkamers en een riante verblijfsruimte met ontbijttafel, comfortabele zithoek en openslaande deuren naar het eigen terras (alles gelijkvloers). In de grote schuur zijn eveneens twee zit-/slaapkamers met daarboven een verblijfsruimte. Deze kamer heeft een fantastisch uitzicht over het aangrenzende natuurgebied. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer met bad en/of douche, toilet en bidet. In de zonnige, beschutte tuin zijn meerdere zitjes.

Gasten met paarden, aangespannen of bereden, zijn welkom (weiland en buitenbak beschikbaar).

 

Type

B&B, Vakantiehuis, Groepsaccommodatie

Max. capaciteit 8
Erfgoed Rikkerda Lutjegast, Groningen

Het terrein grenst aan het natuurgebied de Grootegastermolenpolder en ligt midden in het Westerkwartier, een landschappelijk aantrekkelijk gebied tussen het Waddenkustgebied en de Drents-Friese Wouden. Lutjegast ligt op de grens van Groningen en Friesland, dichtbij het Nationaal Park het Lauwersmeer en de lommerrijke Friese Wouden. In de directe omgeving zijn diverse wandel-, fiets-, men- en ruiterroutes. De stad Groningen ligt op 20 autominuten. Dokkum is dichtbij. Diverse restaurants in verschillende prijsklassen in de omgeving. Golfen kan bij vier banen. Op 25 km ligt de 9 holes golfbaan Holthuizen in Roden; op 40 km ligt de historische 18 holes baan van Huize de Poll in Glimmen (de Noord Nederlandse Golf & Country Club); op 30 km ligt de eveneens historische 18 holes baan op Lauswolt in Beetsterzwaag; op 28 km is de 18 holes baan in rekreatiegebied de Groene Ster bij Leeuwarden.

Historie

De oudste vermelding van Rikkerda dateert van 1320. In 1675 werd de boerderij door militair Berend Prott verbouwd tot een riant buitenhuis: de borg Rikkerda. Deze hield stand tot 1829 en werd toen, net als veel Groninger borgen, afgebroken. In 1848 werd de huidige boerderij gebouwd. Deze karakteristieke kop-hals-rompboerderij werd als één van de grootste boerderijen in het zuidelijk Westerkwartier beschouwd. In 1990 kreeg dit rijksmonument een woonbestemming. De volledig gerestaureerde borg is omgeven door een voortuin in Engelse landschapsstijl en een besloten binnentuin met fruitbomen, een kruidentuin en plantenborders. In de weilanden grazen de Hampshire Downschapen en een Fjordenpaard. Sinds enige jaren wonen er weer kerkuilen in de grote schuur.

Erfgoed Rikkerda Frits Schuitemaker & Caroline Baan
Abel Tasmanweg 28
9866 TD Lutjegast
Groningen
Nederland
+31 594 612928 Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Erfgoed Rikkerda
Beoordeling over Erfgoed Rikkerda (5/5) Geplaatst op 2012-06-05

Wat een geweldige locatie! Wij hebben er 3 dagen met 8 vrienden doorgebracht. 4 ruime slaapkamers met ieder een eigen badkamer, 2 aparte ruime woonkamers met keuken en dat alles ook nog eigentijds, stijl- en sfeervol ingericht. Doordat de kamers aan de achterzijde van de boerderij gesitueerd zijn heb je optimale vrijheid en zicht over de eindeloze weilanden met houtwallen. Daarnaast ook nog prima ontbijt en vriendelijke gastvrije eigenaren. Wij komen zeker terug!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 230,- per tweepersoonskamer per minimaal 2 nachten, inclusief uitgebreid ontbijt.
  • Voor een kleinere groep (tot 8 personen) doen wij u graag een specifiek aanbod 

Details

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek