Oldenbosch


Tot in de puntjes gerenoveerd

De twee gastenkamers zijn ruim, ruimtelijk, sober en smaakvol. Hoewel er, net als vroeger, weinig meubelen staan, is de sfeer intiem. Aan modern comfort zal het de gasten evenmin ontbreken. Zo zijn de aangrenzende badkamers uitgerust met douche en bad.

Het ontbijt komt ter tafel in een van de antieke, perfect gerenoveerde, eetkamers. Bij mooi weer staat het terras hiervoor open. Oldenbosch wordt omringd met het uitgestrekte landschap en verder niets dan rust en stilte.

Tegen een vergoeding kan er gebruik worden gemaakt van hottub en sauna - met uitzicht over de uitgestrekte landerijen!

Naast B&B is Oldenbosch ook een Zorgboerderij. Het uitgangspunt is dat mensen hier graag willen zijn. Zelfredzaamheid staat er hoog aangeschreven en de wensen van clienten staan voorop. De locatie biedt, behalve veel mogelijkheden op de boerderij, in de streekwinkel, houtwerkplaats en in de dierenweide, vooral rust en ruimte.

Type

B&B

Max. capaciteit 4
Oldenbosch Nansum (Holwierde), Groningen

Maren (eeuwenoude waddenprielen en kreken), wierden en een open landschap, afgewisseld met dorpjes met vaak 11e-eeuwse kerkjes en beroemde orgels, karakteriseren het landschap rondom. In de omgeving kan eindeloos worden gefietst en gewandeld. Ook kanoën en wadlopen horen tot de mogelijkheden. Schiermonnikoog en Groningen zijn makkelijk bereikbaar.

Historie

In de 14de eeuw wordt voor het eerst melding gemaakt van deze boerderij, maar waarschijnlijk gaat de historie nog verder terug. Het type bouw stamt namelijk uit de vroegste boerderijenbouw van noord Nederland. In het voorhuis komt een gebintconstructie voor die zeldzaam is voor noord Groningen: het ankerbalkgebint. Dit, en de ligging van Oldenbosch op een huiswierde, maken het monument absoluut uniek. De renovatie kostte dan ook drie jaar en oneindig veel energie. Maar het resultaat mag er zijn.

Oldenbosch Gerry Stuit & Dennis Roelofsen
Dijkweg 15
9905 TD Nansum (Holwierde)
Groningen
Nederland
+31 6 14394008 of +31 6 23162564
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Oldenbosch
Heerlijk (5/5) Geplaatst op 2019-08-09

Een heerlijke, monumentale plek, heerlijke ruime kamers en heerlijk fietsen langs juweeltjes van kerken en borgen op het ruime en rustige Groninger Hoge Land. Buitengewoon gastvrij ontvangen en genoten van een overdadig ontbijt. Een verblijf op Oldenbosch is een echte aanrader!

Beoordeling over Oldenbosch (4/5) Geplaatst op 2015-11-08

Vorige jaar oud en nieuw zijn we hier echt tot rust gekomen. Onze hond Rex ook want die houd helemaal niet van vuurwerk. Als die rust heeft , hebben wij het ook. Wij bevelen u dit gewoon een maal te proberen,want wij doen het dit jaar oud en nieuw gewoon weer,gewoon in woorden klasse.

Beoordeling over Oldenbosch (5/5) Geplaatst op 2014-03-07

Prachtige gerenoveerde hoeve met alle comfort die men zich kan wensen en uitzonderlijk schoon. Zeer vriendelijk ontvangst en gastvrij verblijf om te vertoeven en gratis drankjes maken het af.

Beoordeling over Oldenbosch (5/5) Geplaatst op 2013-02-15

Zeer gastvrij!

Beoordeling over Oldenbosch (5/5) Geplaatst op 2012-06-19

Oldenbosch is met zorg weer opgebouwd door Hilda en Engel. De gastvrouw doet haar uiterste best om het je naar de zin te maken. Zo wordt je met thee en heerlijke bonbons welkom geheten. De hele boerderij is kraakhelder. De kamer heel rustig en heeft een mooi uitzicht,een prima bed, groot bad, extra douche met heel veel zeepjes en badzout. De fietsen staan voor je klaar.En 'sOchtends een uitgebreid ontbijt met veel vers fruit. Zeer aan te bevelen.

Beoordeling over Oldenbosch (5/5) Geplaatst op 2010-12-03

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 100,- voor 2 personen inclusief ontbijt en een welkomstdrankje of uitgebreide thee/koffie.
  • De prijs voor 1 persoon bedraagt € 70,-.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's