Stuur een reserveringsverzoek

De Caumermolen


Vergeten stukje van de stad

Het hoofdhuis van de Caumermolen staat exclusief ter beschikking aan maximaal tien gasten. Met op de begane grond een zitkamer, eetkamer en keuken, op de eerste verdieping twee tweepersoons kamers en een badkamer met bad en op de zolderverdieping zes slaapplekken en een badkamer met douche.

Het huis wordt aangeboden aan een gezelschap tot tien personen, maar ook twee gasten zijn welkom. Privacy en een privé badkamer zijn in dat geval gegarandeerd!

Gasten van de Caumermolen wacht een stijlvolle, schone, historische logeerplek met ’s nachts een goed bed en ’s morgens een lekker ontbijt. Indien gewenst, staan fietsen tot uw beschikking. In de zomer is een privé-terras beschikbaar dat uitziet over de heerlijke tuin en het omringende heuvelland en bos. Op de binnenplaats is een goed afgeschermde en afgesloten parkeermogelijkheid voor gasten.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 10
De Caumermolen Heerlen, Limburg

De Caumermolen ligt in een onverwacht en vergeten stukje van Heerlen. De grote tuin grenst aan het bos en aan de overkant lopen de schapen in de wei langs de oever van de Caumerbeek. Vanuit de Caumermolen loopt u in 15 minuten stroomafwaarts door het bos de stad in, of naar het bronnengebied stroomopwaarts. In de directe omgeving zijn de wandel- en fietsmogelijkheden talrijk. Het heuvelland strekt zich met haar geheel eigen karakter vanaf Heerlen direct uit tot ver in de Voerstreek in België. Steden als Aken of Maastricht, Düsseldorf of Keulen, Valkenburg of Luik, zijn makkelijk te bereiken. In Kerkrade is de meermaals met prijzen beloonde dierentuin Gaiapark de moeite waard om te bezoeken. Ook het Continium is een heel leuk doe- en kijk-museum voor oud en jong. Skiën en snowboarden in de sneeuw op de oude Mijnberg in Landgraaf kan het hele jaar door in SnowWorld. Valkenburg ligt op 15 km afstand en daar kunt u de grotten bezoeken of juist met een lift naar het hoogste punt van Valkenburg.

Historie

De Caumermolen, de waarschijnlijk oudste molen van Heerlen, is aangemerkt als Rijksmonument. Het huidige complex is grotendeels uit baksteen opgetrokken en stamt uit 1787. Dat was echter een verbouwing uit dat jaar, want de molen wordt reeds in 1371 genoemd als ‘banmolen’, wat wil zeggen dat de bewoners van een bepaald gebied verplicht waren hier tegen betaling in natura, hun graan te laten malen. Door het bezit van dit recht valt af te leiden dat (een voorloper van) de molen zeker al in de 11e eeuw bestond. Het maalwerk werd na de tweede wereldoorlog verwijderd. In 1964 brandde de helft van de molen af. Dit gedeelte is in 2000 herbouwd, zodat het karakter van een open carréboerderij is teruggekeerd. De B&B werd in 2017, na twee jaar en een verbouwing, weer heropend.

De Caumermolen Luc Peeters
Caumermolenweg 12
6416 GK Heerlen
Limburg
Nederland
+31 45 5410608 of + 31 6 53428942
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van De Caumermolen

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 65,- tot € 75,- per persoon, inclusief ontbijt.
  • Minimum verblijf van twee nachten.
  • Prijzen voor meerdere personen en langere tijd op aanvraag.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek