Huize Druivelaar


In een stokoude druivenkas

We zijn bij Erfgoed Logies best wel wat bijzondere plekken gewend. Maar je entree maken via een meer dan honderd jaar oude, authentieke druivenkas, dat verraste zelfs ons. Die kas staat in Breda maar dan wel verscholen in de groen en omgeven door niets dan vogelgeluiden en bladergeritsel. Erachter ligt een joekel van een stadstuin waar je als gast kunt genieten van het nietsdoen en kunt plukken van de frambozen, Japanse wijnbessen, bramen, kruisbessen en appels als die rijp zijn.

Je kunt bij Huize Druivelaar kiezen uit twee B&B kamers. Allebei voor twee volwassenen met eventueel ruimte voor een kind. De inrichting is zorgvuldig uitgekozen en alle modern gemak is er voorhanden. De badkamer is luxe en uitgerust met douche, de slaapkamer royaal en er is een zitje met bureau. Ook heb je je eigen terras in de originele druivenkas en rechtstreeks toegang tot de tuin.

Het ontbijt wordt geserveerd en bestaat uit biologische streekproducten en fruit uit eigen tuin zodra dat kan. Met dieetwensen wordt rekening gehouden.

Type

B&B

Max. capaciteit 6
Huize Druivelaar Breda, Noord-Brabant

Het centrum van Breda wacht op vijf autominuten terwijl Huize Druivelaar ook aan de Van Gogh fietsroute ligt (op twee minuten is het startpunt van deze route). Ook de bossen (het Mastbos) zijn vlakbij. Breda is een Nassaustad met tal van historische bezienswaardigheden: een kasteel midden in de binnenstad, de prachtige Onze Lieve Vrouwe kerk oftewel “Grote Kerk” en het begijnhof. Verder kan er naar hartenlust worden geshopt in bijzondere winkels en boetiekjes en lekker worden geluncht en gedineerd en in de kroeg of op het terras worden gezeten. Ook een dagje Antwerpen of de Efteling zijn gemakkelijk te doen.

 

Historie

Deze honderd jaar oude en 36 meter lange druivenkas is uniek in Nederland. Hij gaat schuil achter de huizen, is onzichtbaar vanaf de straat en hoort bij de oude stadsboerderij Huize Druivelaar (anno 1902). De binnenlocatie is gevuld met de eveneens honderd jaar oude druivenranken waardoor je je er een beetje in het buitenland waant.

Huize Druivelaar Chantal Hermes
Haagweg 386
4813 XG Breda
Noord-Brabant
Nederland
+31 6 55325338
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Huize Druivelaar
Heerlijk ontbijt (4/5) Geplaatst op 2023-05-28

Leuke plek voor een B&B, wat anders dan anders. Mooie tuin waar je lekker kan relaxen. Vlak bij Breda maar ook leuke restaurants in de wijk zelf. Leuke gastvrouw en heer, zijn lekker zichzelf daar houden wij van. Ontbijt was elke dag weer anders. Bij ons 25 jarig huwelijksdag was er (erg attent ) een taartje en champagne! Er zijn 2 kamers dus wil je volledige privacy misschien minder geschikt. Op zich vonden wij dat wel meevallen, we boeken meestal een B&B voor 2 personen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat Huize Druivelaar ook geboekt word voor fotoshoots. Op zaterdagochtend was het een komen en gaan van bruidsparen en mensen die hun optie kwamen bekijken. Dat vonden wij minder fijn bij een B&B. Het was mei dus de tijd van de trouwerijen, misschien dat je het in de winter amper merkt.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Een overnachting kost € 160 inclusief ontbijt.
  • Minimum verblijf: twee nachten.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's