Stuur een reserveringsverzoek

Kasteel Tongelaar


Overnachten op een eeuwenoud landgoed

In een uithoek van de provincie, ver van steden en verkeerswegen vandaan, is het on-Nederlands stil. Centraal staat een kasteelburcht, omringd door prachtige boerderijen. Je waant je er zo op het Franse platteland.

Eén van de boerderij, genaamd de Benedenhof, nodigt gasten uit om in een romantische en rustgevende omgeving vakantie te vieren of te genieten van een relaxed weekendje weg. De omgeving is alle seizoenen van het jaar prachtig.

Vanuit de woonkamer kijkt u uit over de grote tuin en weidse velden. Er is een goed uitgeruste keuken, ruime woonkamer, 2 badkamers, 2 slaapkamers, een bruidssuite, kinderkamertje en een slaapzaaltje. De boerderij biedt ruimte tot 12 personen en beschikt over vloerverwarming. Ontbijt of een goed gevulde koelkast behoren tot de mogelijkheden.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 10
Kasteel Tongelaar Mill, Noord-Brabant

Landgoed Tongelaar is een enorm wandelgebied en favoriete habitat voor de das die hier met wel vijftig exemplaren aanwezig is.In de nabije omgeving is het pittoreske Grave en het gezellige Uden. Eindhoven, Nijmegen en Den Bosch liggen op 30 minuten rijden. Op Kasteel Tongelaar worden regelmatig concerten, educatieve wandelingen, exposities, pop-up-restaurants en kunstzinnige en culinaire workshops georganiseerd. Check de agenda voor de programmering!

Historie

Tongelaar is een eeuwenoud landgoed en een van de oudste nog bestaande burchten van Nederland. Op de plaats van het kasteel lag al in de 9e eeuw, op een natuurlijke verhoging te midden van uitgestrekte moerassen en rivierbegeleidende bossen, een vluchtburcht of 'motte'. In zijn huidige vorm dateert het kasteel van de 15e eeuw. De westvleugel rondom het binnenplein dateert van eind 18e eeuw en is gebouwd in de stijl van een Limburgse boerderij. In 1282 werd het landgoed door Jan I, heer van Cuijk, overgedragen aan Floris V, graaf van Holland.

Kasteel Tongelaar Emil Minten
Tongelaar 12 & 16 (navigatie: Hoogedijk Mill)
5451 HS Mill
Noord-Brabant
Nederland
+31 6 46070001
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Kasteel Tongelaar
Bed bruidssuite (5/5) Geplaatst op 2017-10-17

Afgelopen weekend in de bruidssuite overnacht. Prachtige kamer met mooi uitzicht over de weilanden en aan de andere kant het kasteel. 2 min punten van deze kamer: beroerd matras. Het schoof uit bed en daardoor ontstond er een gat. 2e min punt: de ramen konden niet open. Deze zijn namelijk dicht geverfd. Jammer! Groet Dini(wij waren trouwens niet het bruidspaar van die dag maar mochten er slapen)

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Weekend van vrijdag t/m maandag 10.00 uur € 575,-.
  • Midweek van maandag t/m vrijdag 10.00 uur € 575,-.
  • Week van maandag t/m zondag € 1.000,-
  • Linnenpakket € 17,50 (handdoeken en beddengoed p.p.).
  • Eindschoonmaak € 75,-.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek