Stuur een reserveringsverzoek

Ms Battello


Klein maar fijn

Aan het IJmeer op IJburg werd in 2014 een steiger gebouwd voor varende woonschepen, waaraan inmiddels al dertig historische schepen liggen. Een van deze woonschepen is de Battello. In het vooronder, het voormalig matrozenverblijf, kwam in het voorjaar van 2020 een gastenverblijf. Deze moderne scheepskooi is klein maar fijn, uiterst compact, compleet met badkamer en de ultieme kans voor wie die de rust van het water, het kabbelen van de golven en de geluiden van de watervogels en oeverzwaluwen eens op en top wil beleven. Daarbij zijn zeebenen vereist. Zowel op de drijvende steiger als op het schip zelf.

Je wordt er ontvangen met traditioneel scheepsbeschuit en wie dat wenst kan rekenen op een historische uitleg over deze boeiende omgeving. Ook tips voor een dagje Amsterdam zijn hier volop verkrijgbaar!

Type

B&B

Max. capaciteit 2
Ms Battello Amsterdam, Noord-Holland

Op het meest oostelijke puntje van Amsterdam ligt IJburg. Dit eilandenrijk werd in 1996 opgespoten en wordt vanaf 2002 bewoond. Van de zes geplande eilanden zijn er inmiddels vier gerealiseerd en nog twee in de maak. Een verblijf op de Battello staat garant voor een bijzonder verblijf op het water, buiten Amsterdam, maar toch met de binnenstad op een steenworp afstand want goed en vlot bereikbaar per tram of fiets.

 

Historie

Aan het IJmeer op IJburg is in 2014 een steiger gebouwd voor varende woonschepen, waaraan inmiddels al dertig historische schepen liggen. Een van deze woonschepen is de Battello, een voormalig binnenvaartschip uit 1951 dat werd gebouwd in Groningen en decennia dienstdeed als graanschip. In 2016 hebben de huidige eigenaren haar gekocht en omgebouwd tot een varend woonschip.

Ms Battello Sabine van Wijk
Cas Oorthuyskade 53
1087 DP Amsterdam
Noord-Holland
Nederland
+31610979372
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Ms Battello
Van stappen in het huwelijksbootje naar slapen op een schip (5/5) Geplaatst op 2020-12-29

Na ons trouwen wilden we graag samen een weekendje weg. We besloten dat het Amsterdam zou worden. Al snel viel ons oog op de MS Battello. Zeker niet de standaard B&B. Voorin het schip is een knusse kajuit voor 2 personen. Het is klein, maar heeft alles wat je nodig hebt. Een lekker bed, warme douche, tv met Netflix en bij mooi weer een zitje op het dek. Het schip ligt in de haven van IJburg. Dat betekent dat het uitzicht geweldig is. Er is rust en ruimte en veel water. In nog geen kwartiertje sta je vervolgens toch op Amsterdam Centraal. Parkeren kun je heel goedkoop op een paar minuten loopafstand van het schip. Sabine is een op en top gastvrouw. We voelden ons ontzettend in de watten gelegd. We werden bij aankomst verwelkomd met vers gebakken scheepsbeschuit. Ze vertelde ons van alles over het schip en de omgeving. Ze is ontzettend enthousiast, heeft veel mooie verhalen en tips wat betreft de omgeving. We konden spontaan fietsen lenen om IJburg te verkennen en richting Muiden te gaan. Het ontbijt was meer dan geweldig. We hebben genoten van een zeer uitgebreid ontbijt in ons bed. Toen ze hoorde dat we net getrouwd waren verwende ze ons ook nog met huwelijks-cupcakes. We hebben ontzettend genoten. Dit schip is een aanrader en je hebt er geen zeebenen voor nodig!

Vakantie in eigen stad (5/5) Geplaatst op 2020-09-10

Helemaal verknocht aan het centrum van Amsterdam als grachtengordelbewoners wilde wij even de uitdaging aan.... buiten de ring logeren en dan in/op Ijburg! Veel van gehoord maar snap er weinig van. Belachelijk vond ik mijn attitude...... Ijburg is deel van Amsterdam geworden. Voorbeeld van innoverend Nederland. Water in Land veranderen. Mijn oog viel op een woonboot B&B Batello... interessant! Impulsief booken en gaan. Een Zeer hartelijke welkom door een knappe scheepsjong om ons te begeleiden naar een klein maar heel fijn geweldig kapitein’s verblijf! Heerlijk bed, douche en raampartijen... alles zo schoon, netjes en liefdevol gedaan..... begin van een sprookje. Heerlijke wandeling... vogelgeluiden en echt even weg uit de stad. En toen volgde, na het wakker worden en opstaan een ontbijt zoals niet eerder meegemaakt. Heerlijk! Gastvrouw Sabine enthousiasmeerde ons meer van Ijburg te horen, leren en begrijpen. Wat een vakvrouw! Tijdens het inpakken en uitchecken kregen wij nog meer te horen over haar (overduidelijk) grote liefde, Amsterdam... Mokum....! Ijburg was geweldig! Maar terug in de grachtengordel ook een warme deken. Net als in de Batello kajuit. Dank En ahoy, ahoy! Ijburg.... jij bent ook Amsterdam ❤️ Liefs van T&P

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 100,- per nacht voor twee personen inclusief ontbijt en toeristenbelasting.

Arrangementen

Architectuur Fietstocht op IJburg

Maak uw verblijf op IJburg compleet met een architectuur fietstocht!

Onder leiding van een ervaren architectuurgids, uw eigen gastvrouw van de ms Battello, fietsen we ruim 2 uur door nieuw Amsterdam.

IJburg is nieuw land en staat vol met stedenbouwkundige experimenten. Op dit meest oostelijke stukje Amsterdam vinden we een complete wijk met diverse vormen van individueel en collectief opdrachtgeverschap. Er wordt geëxperimenteerd met stadsvilla's, er is een waterwijk met drijvende woningen, dijkhuizen en veel vrije (zelfbouw)kavels die zich van geen enkele regel iets aantrekken.

Al fietsend langs het IJ-meer met uitzicht op Vuurtoreneiland, Pampus en Flevoland hoort u de roemruchtige geschiedenis van de voormalige Zuiderzee. Langs de moderne jachthaven omlijnd door gezellige terrassen en restaurants, dwars door woonwijken met uiteenlopende architectuur maar ook door de ongerepte natuur van nieuw Amsterdam.

Kortom, genoeg te beleven voor een uiterst afwisselende fietstocht!

Kom de moderne architectuur op IJburg ontdekken en logeer aan boord voor € 175,00 per nacht, incl. ontbijt en toeristenbelasting.
 


Aanbiedingen

Nazomeraanbieding op IJburg

Geldig: 12 Sep 2021 - 15 Oct 2021

Kom nazomeren aan boord op IJburg! Logeer niet alleen op het water maar ontdek deze prachtige omgeving ook vanaf het water en ga er op uit met de tweepersoonskayak. Maak een vaartocht op IJburg als bijzonder onderdeel van uw verblijf aan boord.

€110,00 per nacht op basis van 2 personen incl. ontbijt en toeristenbelasting

Herfstvakantie op het water

Geldig: 16 Oct 2021 - 31 Oct 2021

Kom logeren aan boord tijdens de herfstvakantie! Ontvangst met 'n herfsthapje en drankje compleet met suggesties voor leuke herfstuitjes in deze omgeving.

€110,00 per nacht op basis van 2 personen incl. ontbijt en toeristenbelasting.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek