Gasterij Leyduin


Van Juffershuis naar Gasterij

Op de begane grond van Gasterij Leyduin wachten een heerlijk restaurant en een verrassende cadeaushop. De kaart van het restaurant is gevarieerd, de ingrediënten biologisch en de smaken puur. U kunt er terecht voor het ontbijt, een lunch, koffie met iets lekkers en het diner. In de winter brandt de haard, ’s zomers staat het terras ter beschikking.

Op de eerste verdieping zijn vier lodges. De sfeer is rustgevend, de inrichting naturel, het slaapcomfort top. Elke kamer heeft een privé badkamer. De grootste lodge biedt ruimte aan vier personen.

Gasterij Leyduin ligt op 400 meter van het statige Huis Leyduin. Dit pand biedt mogelijkheden voor vergaderingen, bijeenkomsten en presentaties.

Type

B&B

Max. capaciteit 10
Gasterij Leyduin Vogelenzang, Noord-Holland

Buitenplaats Leyduin is een prachtig cultuurhistorisch gebied met bijzondere en verrassende elementen zoals de gerestaureerde Belvedere, de Moestuin en de Zwarte Schuur. Gasterij Leyduin maakt deel uit van de Buitenplaats en ligt in het prachtige Amsterdamse Waterleidinggebied: omgeven door haast on-Nederlands aandoende natuur waarin het heerlijk wandelen en fietsen is, vlakbij zee en strand, onder de rook van historisch Haarlem en op een half uur rijden van Amsterdam.

Historie

Het Juffershuis (ook wel Tweelinghuis genoemd) dateert uit de 18e eeuw en is daarmee het oudste pand op Buitenplaats Leyduin. In het verleden werd het huis onder andere gebruikt als zomerhuis door twee halfzusters, familie van David Jacob van Lennep. Het pand was van hout met isolatie van gras en houtkrullen in de spouwen en verkeerde in slechte staat toen de huidige eigenaar, Landschap Noord-Holland, met de restauratie begon. Historische elementen zoals de antieke schouw, de servieskast, vloeren en de opkamer, stralen dankzij het gebruik van authentieke materialen weer als vroeger.

Gasterij Leyduin Yvette Wink
2e Leyweg 7
2114 BG Vogelenzang
Noord-Holland
Nederland
+31 23 2050191
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Gasterij Leyduin
Prettig verblijf (5/5) Geplaatst op 2019-03-03

Overnacht boven in de aangename lodge. Heel comfortabel, mooi en schoon. Heerlijke bedden, ruime badkamer. Ons 24 huwelijksdagfeestje 's ochtends af mogen ronden met een vorstelijk ontbijt. Knapperige broodjes en vele soorten beleg. Koffie, thee, jus d'orange. Gasteruj Lyduin is een hele mooie plek en de bediening was top!

Leyduin Vogelenzang (5/5) Geplaatst op 2017-08-28

We hebben genoten van een prachtige luxe kamer, een heerlijk bed en een fijne badkamer. Het ontbijt was stoer, brood erg vers en een mooie plank met kaas en vleeswaren. Zeer vriendelijk personeel dus een heerlijk verblijf gehad.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Standaard logde € 140,- tot € 160,- op basis van twee personen.
  • Bruidssuite € 170,- tot € 190,-.
  • Familielodge € 240,- tot € 260,- op basis van vier personen.
  • Prijzen zijn inclusief ontbijt.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's