Stuur een reserveringsverzoek

Hotel de Windketel


In dit torentje komen dromen uit

Denk je eens even in: een droom van een industrieel monument uit 1897, duurzaam verbouwd tot luxeappartement voor z’n tweetjes. En dat in een autovrije ‘ecowijk’ met cultuurpark Westergasfabriek om de hoek en de Amsterdamse Jordaan op tien minuten lopen. Het appartement is gevestigd in een vrijstaand, achthoekig torentje, smaakvol ingericht met Dutch Design en van alle modern comfort voorzien.

Er zijn drie verdiepingen. De zonnige entree met terras op het zuiden geeft toegang tot de goed geoutilleerde, gezellige woonkeuken. Op de eerste verdieping is de complete woonkamer met aan vier kanten hoge ramen die prachtig uitzien over het Watertorenplein. Een stalen spiltrap leidt vervolgens naar de romantische zolderslaapkamer met ruim tweepersoonsbed en bad met douche.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 2
Hotel de Windketel Amsterdam, Noord-Holland

Het torentje staat midden op het Watertorenplein naast een reusachtige witte watertoren die nog steeds in bedrijf is. De buurt Westerpark is een hotspot voor studenten en kunstenaars. De nog aanwezige historische gebouwen in het park werden gerenoveerd en kregen een culturele bestemming. Met tal van festivals, markten, restaurants, cafés, dansgelegenheden, tv-studio’s, een bioscoop en theaters, de Amsterdam International Fashion Week en het Holland Festival, is hier in ieder geval altijd meer dan genoeg te doen. Daarbij ligt de bruisende Jordaan op tien minuten wandelen en ook de rest van het centrum vlot bereikbaar.

Historie

Hotel de Windketel is een rijksmonument en de Windketel zelf een vrijstaand achthoekig torentje omringd door een kleine tuin. Het huisje stamt uit 1897 en was ooit eigendom van het gemeentelijk waterleidingbedrijf Amsterdam. Het drinkwater dat in reservoirs op het terrein lag opgeslagen werd via het machinepompgebouw (het huidige café-restaurant Amsterdam) de stad ingestuwd en passeerde daarbij het windketelhuisje. In het huisje stond een enorme koperen ketel of expansievat. Hieruit werd de overdruk uit de leidingen gereguleerd. In 2003 kreeg het huisje de bestemming van vakantieappartement.

Hotel de Windketel Trudy Ammerlaan
Watertorenplein 8c
1051 PA Amsterdam
Noord-Holland
Nederland
+31 648257027
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Hotel de Windketel

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

De Windketel kan geboekt worden voor een weekend, midweek of week.

  • Weekend (vrijdag tot maandag; 3 overnachtingen) € 390 tot € 435
  • Midweek (maandag tot vrijdag; 4 overnachtingen) € 480 tot € 540
  • Week (vrijdag tot vrijdag of maandag tot maandag; 7 overnachtingen) € 790 tot € 875

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek