Erve 'Agter den Esch'


Paradijs voor vogelaars

Het gastenverblijf (een vrijstaand comfortabel huisje met een wijds uitzicht) heeft beneden een woonkamer en badkamer en een slaapgedeelte op de verdieping.

 

Type

B&B

Max. capaciteit 2
Erve 'Agter den Esch' Markelo, Overijssel

De omgeving heeft vooral veel te bieden aan natuurliefhebbers. Uitgestrekte bossen worden afgewisseld door heidevelden en de voor dit gebied zo typerende jeneverbes ("wakel" in het Twents), tiert hier welig. Op loopafstand bevindt zich de uit de IJstijd stammende Friezenberg met grafheuvels en uitzicht over de natuurgebieden De Borkeld en het Elsenerveld. Staatsbosbeheer doet er veel aan om de heide en de daarbij behorende flora en fauna in stand te houden en uit te breiden. Onder meer door er runderen en schapen te laten grazen. In de omgeving zijn uitstekende restaurants. Drie schitterende 18 holes golfbanen liggen op 20 minuten rijden: Golfclub De Koepel te Wierden; Golfclub De Twentsche te Delden en Golfclub De Graafschap te Lochem.

Historie

Deze karakteristieke, Saksische boerderij is ongeveer twee eeuwen oud. Tot 1914 was hij in gebruik als "lôss hoes", wat wil zeggen dat mens en dier dezelfde ruimte deelden. De deel, waar het vee stond, werd in 1914 met twee gebinten vergroot en er werd een "entshoes", een soort zijkamer, bijgebouwd. In 2001 kwam er een schuur met rieten kap in oude stijl en een roedehooiberg.

Erve 'Agter den Esch' Mevrouw P. Agteres-Tijhuis
Scholendijk 4
7475 TB Markelo
Overijssel
Nederland
+31 548 513219 of +31 6 53795718
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Erve 'Agter den Esch'
Heerlijk (5/5) Geplaatst op 2018-08-12

We hebben een heerlijke rustige midweekgehad in Markelo. Een gastvrij onthaal, heerlijk ontbijt, prachtige hoeve, mooi uitzicht en een zorgvuldig fraai ingericht huisje. PS Wifi is beschikbaar.

Beoordeling over Erve 'Agter den Esch' (5/5) Geplaatst op 2015-07-26

Het was een zeer prettig verblijf.

Beoordeling over Erve 'Agter den Esch' (5/5) Geplaatst op 2013-06-23

Een heerlijke plek om tot rust te komen: een welkom onthaal, fantastische bedden en een lekker ontbijt! Ten zeerste aan te bevelen!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 115,- per nacht op basis van 2 personen, bij een minimum verblijf van 2 nachten.
  • Midweek op basis van 2 personen € 390,-.
 

Aanbiedingen

Speciaal voor nu

Geldig: 30 Apr 2020 - 11 Jun 2020

Omdat de restaurants in de omgeving nog gesloten zijn biedt de gastvrouw speciaal voor deze tijd aan dat je met z'n tweetjes kunt overnachten, inclusief ontbijt en diner voor in totaal € 150,-!

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's