Hotel Beijers


In het oude stadspaleis

Stel je even voor: een prachtig boutique antique hotel. Waar je overnacht in stijl, kunt rekenen op alle persoonlijke aandacht die je maar wensen kunt en kunt kiezen uit vijftien unieke kamers. Die zijn verdeeld over vier verdiepingen die per trap bereikbaar zijn, met uitzondering van de kamers op de begane grond. Geen kamer is hier hetzelfde. Al zul je overal je ogen uitkijken vanwege de gedurfde kleurencombinaties en bijzondere antiquiteiten. Er zijn vijf verschillende kamertypes. Variërend van
Cosy, Comfort en Superior tot Suite, doch allemaal met een heerlijke badkamer en op en top slaapcomfort.

Verder zijn gratis WIFI, flatscreen TV, minibar en Tribes koffie en thee op de kamer, Anyah’s eco-friendly verzorgingsproducten en haardroger standaard aanwezig en kan er worden gekozen voor een luxe ontbijt op de kamer.

Type

Boutique Hotel

Max. capaciteit 30
Hotel Beijers Utrecht, Utrecht

Dit boutique antique hotel zetelt in een bijzonder 17e-eeuws stadspaleis met een rijk verleden, midden in het hart van Utrecht, want op een paar meter afstand van de Domtoren en het bekende Domplein. Historie, cultuur en stads vertier liggen hier voor het grijpen. Wie niet in het hotel wil ontbijten kan kiezen uit De Landgoedwinkel of Carla’s Conditorie, terwijl de mogelijkheden om te lunchen of dineren talloos zijn.

 

Historie

Over historisch erfgoed gesproken: In 1642 werd deze parel, genaamd ‘tot Sieraet dezer Stadt’ ofwel stadspaleis, gebouwd door Jacob van Asch van Wijck, die een belangrijk man was als zijnde deken van het kapittel van Sint Pieter en president van de Staten van Utrecht. Hij kon maar drie jaar van zijn paleis genieten en overleed toen, op 60-jarige leeftijd. Daarna zouden verschillende eigenaren elkaar opvolgen. Totdat in 2008 antiquair en monumentenliefhebber Bert Degenaar de koopacte tekent en het pand opknapt om te huur aan te bieden als kantoor. In 2013 ontwikkelt hij het plan om er een logement te vestigen. Gelukkig maar voor zijn gasten. Want na een jarenlange verbouwing waarbij de ziel en de historie behouden bleven, is het nu een droom van een boutique hotel op een droom van een locatie.

Hotel Beijers Dominique Egging
Achter Sint Pieter 140
3512 HT Utrecht
Utrecht
Nederland
+31 30 202 9120
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Hotel Beijers

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 125,- tot € 300,- per kamer per nacht, voor 2 personen.
  • Ontbijt € 17,50 per persoon.

 

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's