Stuur een reserveringsverzoek

Landgoed Zuylestein


Ridderhofstad en Hoge Heerlijkheid

Zin in een vakantie op een heel groot landgoed met twee wandelroutes (4 en 10 km lang!) en twee vakantiehuizen?

De vrijstaande Jagthut, die is te boeken van maart tot november, is een rijksmonument dat aan het Grand Canal ligt en onderdeel is van het complex tuinmanswoning. Deze authentieke ruimte is ingericht voor twee personen. Er is een grote open haardkachel, moderne en complete keuken, royale doucheruimte en een comfortabel tweepersoons bed op het entresol. Vanuit de zit- en eetruimte kijk je vorstelijk uit over het Grand Canal: een prachtige plek om in de middag- en avondzon van het uitzicht over het water en van het park te genieten. In de zomermaanden ligt er een roeiboot voor je klaar. 

En dan is er nog vakantiehuis de Belle van Zuylen vleugel. Gevestigd in het historische Poortgebouw, geschikt voor zijn tweetjes en compleet met volledig ingerichte keuken, fraaie living en op de eerste verdieping een ruime tweepersoons slaapkamer met aangrenzende badkamer met toilet. Het huis heeft een eigen ingang en een zonnig prive terras en ligt aan een oorspronkelijke renaissance tuin.

Koken kun je met al het lekkers uit de winkel van het landgoed. Maar die is ook gewoon open voor passanten en als webshop.

Beide huizen zijn uitlsuitend per (lang) weekend of per week te huur.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 4
Landgoed Zuylestein Leersum, Utrecht

Op het lommerrijke landgoed zelf twee nieuwe wandelroutes van respectievelijk 4 en bijna 10 kilometer lang. Mede door deze wandelroutes is het mogelijk geworden om te komen tot een betere bescherming van de waardevolle flora en fauna op het uitgestrekte landgoed. Deze nieuwe manier van flora- en faunabeheer is tot stand gekomen in nauw overleg met de provincie, de gemeente en verschillende natuurorganisaties. Buiten de grenzen van het landgoed lonkt Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Hier kunnen ook tal van fietstochten langs kastelen en historische buitenplaatsen worden ondernomen. Voor de liefhebbers van cultuur en stad ligt Utrecht binnen handbereik. Lunchen en dineren kan onder meer bij het nabijgelegen Restaurant Buitenlust. De 27-holes baan van Golfclub Anderstein in Maarsbergen ligt op 10 minuten; Golfcentrum de Batouwe (volwaardige 27-holes A-status wedstrijdbaan en aparte 9-holes baan) is een kwartier rijden.

Historie

Een door architect Cuypers (Rijksmuseum en Centraal Station Amsterdam) gebouwd monumentaal inrijhek geeft toegang tot dit 14e eeuwse landgoed. Het park is uniek in Nederland door de intact gebleven oorspronkelijke renaissance stijl. Het park werd in de jaren 30 van 17e eeuw aangekocht door Stadhouder Frederik Hendrik van Oranje Nassau. Omstreeks 1640 kwam de buitenplaats in handen van zijn zoon Frederik van Nassau Zuylestein. Aanpassingen aan het kasteel en het park die uit die tijd stammen, zijn tot op de dag van vandaag actueel. Midden jaren zestig van de vorige eeuw is begonnen met de restauratie van de ongeveer acht honderd meter lange tuinmuren en de bijgebouwen zoals het poortgebouw en de oranjerie. Ook de waterpartijen en bospercelen, de renaissancetuin en de moestuin werden in de jaren daarna prachtig in ere hersteld. Door de combinatie van tuin, park, grand canals, landerijen en essenhakhoutpercelen vormt de buitenplaats weer een uniek geheel in het gebied van de Stichtse Lustwarande.

Landgoed Zuylestein Jan van Helvert
Poortgebouw, Rijksstraatweg 7-9
3956 CH Leersum
Utrecht
Nederland
+31 6 37417241
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Landgoed Zuylestein
Kasteelovernachting (4/5) Geplaatst op 2017-10-29

Goede ontvangst, rust, prachtige omgeving, voortreffelijk ontbijt. Kasteelambiance, terwijl je in het Poorthuis slaapt. Bii verblijf Bentinck kamer is toilet op andere verdieping en badkamer aan andere kant gang.

Beoordeling over Landgoed Zuylestein (5/5) Geplaatst op 2014-07-05

Een unieke plek in een zee van rust, ruimte en natuur. Prachtige lokatie met mooie binnentuin, waar het heerlijk vertoeven is. Mooie wandelingen op het park en omgeving. Mooi stadje Amerongen vlakbij en 's avonds een prachtige sfeervolle slaap/zitkamer om uit te rusten. Een klein feestje!

Beoordeling over Landgoed Zuylestein (4/5) Geplaatst op 2014-05-26

Prettige ontvangst en goed service. Ongekende mogelijkheden om hier tot rust te komen, of juist actief te zijn. Verder alles in de buurt waaronder kasteel Amerongen

Beoordeling over Landgoed Zuylestein (5/5) Geplaatst op 2014-05-25

We hebben overnacht met 6 personen op landgoed Zuijlestein. De ontvangst was zeer gastvriendelijk ,de verzorging perfect en de locatie niet te evenaren. We voelde ons bewoners van het landgoed in een oase van rust. Een aanrader als overnachting gedurende fiets en of wandeltocht

Beoordeling over Landgoed Zuylestein (4/5) Geplaatst op 2013-05-05

Een oase van groene rust en rijke historie.

Beoordeling over Landgoed Zuylestein (4/5) Geplaatst op 2012-04-13

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

In de periode van 2 juli - 24 september worden beide huizen uitsluitend per hele week (vrijdag tot vrijdag) verhuurd. Buiten die periode ook verhuur voor kortere periodes.

Jagthut:

  • Kort weekend € 357,-
  • Lang weekend € 490,-
  • Midweek € 507,-
  • Hele week € 780.-
  • Borg  € 150,-

Vakantiehuis de Belle van Zuylen vleugel:

  • Kort weekend € 451,-
  • Lang weekend € 620,-
  • Midweek € 555,--
  • Hele week € 980,-
  • Borg € 150,-.

 

Arrangementen

Bruidsarrangement

De Belle van Zuylenkamer is de mooiste kamer in het historische Poortgebouw van Landgoed Zuylestein. Bruidsparen genieten er de volgende extra’s:

- Een heerlijk uitgebreid champagneontbijt.
- Een lekkere fles prosecco in de minibar.
- Bloemen op de kamer.
- Uitchecken tot 13.00 uur i.p.v. tot 11.00 uur.

De prijs voor deze huwelijksnacht inclusief alle extra's bedraagt € 249,-.

Jagthut-arrangement

Bij een verblijf in de Jaghut zijn lakens, handdoeken, haardhout, brochure Zuylestein, wandelroute, koffie, thee, fles huiswijn en schoonmaakkosten in de prijs inbegrepen.
Voor de eerste dagen staat bovendien een selectie groente en fruit uit de gerestaureerde historische moestuin voor u klaar.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek