Guesthouse Ensenada


Verwarmd zwembad en buitenbar

De kamers en suites zijn unieke vertrekken, gebouwd in een oude koeienstal en de vroegere graanopslagplaats, de ‘graenpesel’. Ze hebben allemaal een eigen voordeur en terras en zijn verschillend van sfeer. Sanitair, vloeren, kleuren, materialen en inrichting zijn passend bij de ruimte en het thema gekozen. Fraaie oude balken, originele tegeltjes, uitermate bijzonder sanitair, mooie vloeren, alles past bij elkaar. Modern comfort hoort er uiteraard bij. Zo zijn alle mogelijke moderne faciliteiten standaard op elke kamer voorzien.

Om het grote genieten compleet te maken is er ook een verwarmd buitenzwembad, een zeer gezellige wijnbar met uitzicht over de kreek, en een heerlijk overdekt terras. Aan het water ligt een waterfiets welke door gasten kan worden gebruikt. Het ontbijt wordt geserveerd in de prachtige ontbijtruimte of bij mooi weer op het mooie terras met uitzicht op het water. Sinds oktober 2021 kun je ook nog eens terecht in het unieke Grand Café in de eeuwenoude molen. 

Ensenada en Brugge hebben een band. Want Brugge is de geboortestad van gastvrouw Tine. In de Brugse suite wanen gasten zich in deze stad. Het vertrek is grotendeels opgetrokken uit authentieke Brugse materialen en heeft een slaapverdieping. Beneden is het zitje. Door de mooie oude venstertjes gloort het landelijke uitzicht en de molenkreek.

 

Type

B&B

Max. capaciteit 16
Guesthouse Ensenada Schoondijke, Zeeland

Gastvrijheid zit hier in de volksaard ingebakken en kwaliteit van leven is er een vanzelfsprekendheid. Ver weg van de drukte van de grote stad, ingeklemd tussen Nederland en België, wacht Ensenada in een onontdekt paradijs. De streek wordt vanwege de unieke ligging ook wel ‘landje apart’ genoemd. Zeeuws-Vlaanderen geniet ieder jaar opnieuw van de meeste zonuren van Nederland. De historische stad Brugge, het mondaine Knokke met haar chique winkels en casino, gezelligheid in Sluis, de culinaire wereldtop (restaurant Oud Sluis met maar liefst drie Michelinsterren en restaurant De Kromme Watergang met één ster) en de schoonste stranden van Nederland, het wacht hier allemaal op slechts een boogscheut afstand. Het centrum van Brugge kan ook per fiets makkelijk worden bereikt. De gastvrouw, die hier als stadsgids werkt, verzorgt er op verzoek een persoonlijke rondleiding voor haar gasten. Golfen kan bij de Brugse Vaart in Oostburg (op 5 minuten rijden) en bij de Golfclub in Damme (op 30 minuten).

Historie Dit landgoed is al eeuwen in het bezit van de familie van gastheer Robert. De molen, die het bijzondere decor vormt, dateert uit het midden van de 17e eeuw en werd door vier generaties gebruikt het koren te malen waar de bakkers hun brood van bakten. De molen was in gebruik tot 1963. In 1994 is de molen volledig gerestaureerd in samenwerking met monumentenzorg. Tine en Robert, die ook tekenden voor de restauratie van de rest van het domein, starten in 2005 met de realisatie van hun guesthouse. In mei 2009 is hun droom werkelijkheid geworden. Het Zeeuws Vlaamse polderlandschap werd door de eeuwen heen langzaam op de zee veroverd. Vele kleine stukjes zee werden ingesloten door nieuwe polders: de tientallen kreken die zo ontstonden, werden de pareltjes van de Zeeuws-Vlaamse natuur en leefgebied van vele zeldzame vogelsoorten en amfibieën. Ensenada, Spaans voor ‘kreek’, ligt aan één van die kreken.
Guesthouse Ensenada Robert en Tine de Hulster
Lange Heerenstraat 71
4507 KR Schoondijke
Zeeland
Nederland
+31 117 420075
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Guesthouse Ensenada
Beoordeling over Guesthouse Ensenada (5/5) Geplaatst op 2015-06-06

Fantastisch, na een fietstocht van 90 km. met veel tegenwind was dit een ware verrassing, we vielen van de ene verbazing in de andere. Genoten !!!!! Wat een fantastische plek en bijzondere inrichting. 4 Zussen

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's