Stuur een reserveringsverzoek

Hotelschip De Lammie


De ultieme nautische ervaring

Een heel woonschip voor jezelf en dat in de Veerhaven, aan de Nieuwe Maas, tegenover de Kop van Zuid in hartje Rotterdam en toch heerlijk rustig? De Lammie ligt al op je te wachten en is op en top uitgerust om jou met z’n tweetjes - of maximaal met z’n vieren - een onvergetelijke tijd te bezorgen. Er is een woon-, eetkamer, een goed uitgeruste keuken die ook voorzien is van alle basisbenodigdheden, twee slaapkamers - waarvan één in open verbinding met de woonkamer - en twee badkamers.

Voor mooie dagen wacht het terras met uitzicht op de andere schepen en de levendige kade. Als je van boord stapt, word je omarmd door het stadse leven met tal van adressen om te ontbijten, lunchen of dineren.

Je check zelf in met een sleutelkastje. 

Type

B&B

Max. capaciteit 4
Hotelschip De Lammie Rotterdam, Zuid-Holland

Hartje Rotterdam inderdaad en tegenover de Kop van Zuid met het befaamde Hotel New York. Museum Boijmans Van Beuningen, de Euromast, Sumo Markthal en diverse musea wachten op loopafstand. Evenals een keur aan restaurants, kroegjes, terrasjes en winkels.

Historie

De Lammie is niet zomaar een viskotter, maar een viskotter met een roerig verleden dat teruggaat tot het begin van de vorige eeuw. In de zeventiger jaren speelde het schip een rol bij de legendarische politieacties tegen de drugshandel. Na een wekenlange durende reis vanuit Libanon werd de Lammie in 1974 tot zinken gebracht omdat de driekoppige bemanning zich niet over wilde geven. Toen het een aantal dagen later in de takels naar de haven van Den Helder werd gesleept bleek er 1600 kilo hasj en 40 liter hasjolie aan boord. Een liter olie leverde 1000 joints op en de totale straatwaarde van dit transport was destijds 25 miljoen gulden. Dus als de muren konden praten, zouden ze je heel wat te vertellen hebben tijdens je verblijf aan boord. Op 3 minuten lopen van de Lammie is haar hele historie bij het "Belasting & Douane Museum" overigens breeduit te zien en lezen.

Hotelschip De Lammie Ericia de Fatima
Veerkade 15
3016 DE Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland
+31 6 40049692
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Hotelschip De Lammie

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 135,- per nacht voor 2 personen.
  • Schoonmaakkosten € 40,-

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek