Logo invoice c53da0faaacc15ecdeb8ac53b24d0a05a4d1bd484d4e94bd47ef3f814cc26b1c

Anna aan de Motte


Kunst en design

In de zomer van 2012 opent Erfgoedlogies "Anna aan de Motte" haar deuren. U baadt in luxe en geniet een zee van ruimte in dit rijksmonument in het historisch centrum van Gouda. Historisch Gouds erfgoed is er prachtig gecombineerd met hedendaagse kunst en design. In het huis zijn werken van (Goudse) kunstenaars als Piet Spek, Rody Graumans, Yumiko Yoneda en Piet Warffemius. ’s Avonds strekt u uw benen op de poldersofa van Hella Jongerius.

Het huis is heeft op de begane grond een goed uitgeruste keuken, luxe zitkamer en een terras op de gracht. Op de etage is een badkamer met ligbad, slaapkamer met openhaard en een infrarood sauna. Op het dakterras geniet u met een glas wijn van het uitzicht op de Motte en de Goudse Sint-Janskerk met zijn beroemde glas-in-lood ramen van de Gebroeders Crabeth.

Het huis is op basis van self catering, maar voor een goed gevulde ijskast wordt gezorgd.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 2
Anna aan de Motte Gouda, Zuid-Holland

Dit rijksmonument ligt in het historische centrum van Gouda en vlakbij het vermaarde Goudse stadhuis op de Markt. Op loopafstand wachten verschillende winkels, restaurants en kroegjes. Gouda ligt in het Groene Hart. Een stevige fietstocht is een ware aanrader. Vlakbij ligt ook Rotterdam.

Historie

Het als Rijksmonument geclassificeerde woonhuis dateert waarschijnlijk uit 1680 maar bij archiefonderzoek komen we al in 1510 bewoners op deze plek tegen. Het huis werd in 1998 volledig gerestaureerd. De authentieke balken sieren nog steeds het plafond van de woon-eetkamer. Het huis ligt aan de Spieringstraat en grenst aan de achterzijde direct aan de Motte. De plek waar Gouda ooit als stad is begonnen. De versterkte en hooggelegen burcht - de motte - werd al in 1396 afgegraven maar de gracht die het omringde bestaat nog steeds.

Anna aan de Motte Anita Poot
Spieringstraat 4
2801 ZM Gouda
Zuid-Holland
Nederland
+ 31 6 20587998 Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Anna aan de Motte

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • 135,00 per nacht inclusief ontbijt voor de eerste 2 dagen. 
  • Vanaf de derde nacht 110 euro per nacht zonder ontbijt
  • Er geldt een minimum verblijf van 2 nachten.

Details

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek