De Molenaarswoning


Op een unieke plek in Rotterdam

Deze voormalige molenaarswoning maakt onderdeel uit van een historisch molencomplex aan de Kralingse Plas. In de woning zijn twee studio’s met voor iedere studio een eigen parkeerplaats en een eigen ingang. Beide studio’s zijn voor twee personen met op de slaapbank extra ruimte voor twee kinderen. Voor gemeenschappelijk gebruik is er een mooie tuin.

Studio De Ster (45m2) is op de begane grond en biedt een fantastisch uitzicht op de Kralingse Plas. Er is een zitgedeelte (met openhaard) dat in open verbinding staat met een kleine (eet)keuken die van alle gemakken en apparatuur is voorzien. De ruime slaapkamer met tweepersoonsbed (Auping) heeft een vrijstaand bad en een aparte badkamer met vloerverwarming, douche en wastafel. De studio heeft een apart toilet. Deze studio heeft een eigen terras.

Studio De Karot (35m2) is op de verdieping en ziet eveneens fantastisch uit op de Kralingse Plas. Het woongedeelte heeft een kleine keuken die ook weer is voorzien van alle gemakken en apparatuur. Het woongedeelte heeft een frans balkon met uitzicht op molen De Ster. In de toekomst komt hier een dakterras. De badkamer is voorzien van vloerverwarming, douche, wastafel en toilet. De slaapkamer, met tweepersoons Aupingbed heeft openslaande ramen in de kopse gevel met vrij uitzicht.

De studio’s zijn eventueel gelijktijdig te huur. In dat geval kan bij de entree op de begane grond een deur worden geopend en staan de studio’s binnendoor met elkaar in verbinding. In de oude eigenaarswoning van het complex is nu het populaire restaurant De Tuin dat elke dag open is voor ontbijt, lunch en diner. In de directe omgeving zijn ook verschillende andere restaurants. Voor fietsen kan worden gezorgd.

 

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 6
De Molenaarswoning Rotterdam, Zuid-Holland

De molenaarswoning ligt in heel bijzonder stukje Rotterdam, want aan de Kralingse Plas, in het Kralingse Bos en toch ook dicht bij het centrum. In het Kralingse Bos is genoeg te beleven. Zo zijn er onder andere een natuurspeelplek, een strandje, kinderboerderij, hertenkamp, klimpark, Golfclub Kralingen, de Kralingse Manege en een tennisclub. Direct naast de molenaarswoning staan de nog altijd werkende molens De Ster en De Lelie die elke woensdag en elke 2e zaterdag van de maand open zijn voor publiek.

Historie

Molen de Lelie dateert van 1777, terwijl molen De Ster voor het eerst in 1830 wordt genoemd. De Ster is in 1865 en 1962 afgebrand en beide keren volledig herbouwd. De molenaarswoning is in 1936 gebouwd als onderkomen voor de vaste molenaar van het complex. De molens maalden vroeger specerijen en tabak. Beide studio’s zijn onder architectuur ontworpen en hebben kwalitatief een zeer hoog opleveringsniveau. Met de restauratie en verbouwing in 2019 is de woning tevens verduurzaamd. De gevels, het dak en de vloer zijn volledig geïsoleerd en gasketel is vervangen door elektrische verwarming en een zonneboiler voor warmwater.

De Molenaarswoning Ericia de Fatima - Stadsherstel Historisch Rotterdam N.V.
Plaszoom 316
3062 CL Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland
+31 6 40049692
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van De Molenaarswoning
availability (5/5) Geplaatst op 2020-01-22

Hello, is de molenaarswoning free for the weekend of 15th & 16th of May 2020 ? thank you , Sophie

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Studio De Ster vanaf € 150,- per nacht.
  • Studio De Karot vanaf € 130,- per nacht.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's