Les Rocailles


Relaxen en genieten zijn de sleutelwoorden

In april 2023 werden Monique van Bijsterveld en Guillaume Strating de trotse eigenaren van Les Rocailles, een bestaande chambre d'hotes in het hart van de Dordogne. Drie maanden werd er met man en macht en oneindige veel liefde gewerkt om de B&B op te knappen en in te richten naar hun eigen smaak. Toen konden de deuren open voor gasten. En hoe!

Het karakteristieke huis uit 1694 heeft een heerlijk zwembad met poolbar en de vier hectaren grond bieden je alle rust, privacy en ruimte die je nodig hebt als je echt even helemaal niets wilt moeten. En dan wordt er ook nog eens een viergangendiner voor je gekookt waarbij de mooiste lokale wijnen worden geserveerd.

Je kunt bij Monique en Guillaume kiezen uit vier luxe kamers en een gîte. Twee kamers bevinden zich op de eerste verdieping van het hoofdhuis. De derde kamer ligt op de begane grond naast het hoofdhuis en de vierde in een apart huisje op 50 meter van het hoofdhuis. De gîte, met twee slaapkamers, staat op de hoek van het hoofdhuis. Alle kamers, ook die in gîte, hebben hun eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Daarnaast beschikt de gîte over een compleet ingerichte keuken met vaatwasser, koelkast, magnetron en oven en een privé terras met bbq. 

Het zwembad meet maar liefst 72 m2 en heeft een gezellige poolbar. De ligbedden met vrolijke strandlakens staan al voor je klaar. In de poolbar kun je terecht voor een koud drankje of een ijsje. Het zwembad is geopend tijdens het hoogseizoen (van half mei tot half september). De omringende hectaren van les Rocailles bestaand uit een weiland, een bos en een grote aangelegde tuin met bloemen. De grote bomen en de parasols bieden genoeg schaduw voor warme dagen en in de tuin is ook alle gelegenheid om te sporten, te ontspannen of met je hond te wandelen.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 15
Les Rocailles Lamonzie Montastruc, Dordogne

De Dordogne is zowel de naam van de rivier als van het departement. De omgeving verrast iedere dag opnieuw. Of je nu wandelt door de kleine authentieke Franse dorpjes of geniet van alle luxe in een stad als Périgueux, een brocante markt bezoekt of een van de 1000 kastelen, het kan allemaal. De verscheidenheid in de Dordogne is enorm. Er is maar liefst 556 km rivier waarop je kunt kanoën, meer dan 190 monumenten om te bezoeken, 70 musea, 2000 watermolens en 32 parken met vaak prachtige tuinen. Maar er is meer, veel meer. Houd je van wijn en lekker eten dan ben je ook in de Dordogne op je plek. 

Historie

Vlakbij Bergerac, langs de Route Nationale naar Périgueux, ligt Les Rocailles. Het karakteristieke huis werd gebouwd in 1694, boven op een berg en met een fantastisch uitzicht. De bed & breakfast bestaat al meer dan 20 jaar en heeft vele gasten die jaarlijks terugkomen.

Les Rocailles Monique van Bijsterveld
2200 Route de la Prefecture
24520 Lamonzie Montastruc
Dordogne
Frankrijk
T +33 6 30053261
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Les Rocailles

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • B&B kamers € 95,- tot € 155,- per kamer per nacht.
  • Ontbijt inbegrepen.
  • Gîte € 900,- tot € 1.400,- per week op basis van twee slaap- en twee badkamers.
    • Ontbijt niet inbegrepen bij het huren van de gîte.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's