Havezathe Carpe Diem


Gastronomic mecca in Montferland

At Carpe Diem you can choose from 17 stylish, luxurious bed and breakfast rooms. The suite has a large bath and a double infrared sauna. The four terrace rooms have a private terrace with a splendid view. Of the three comfort rooms, two are suitable as family rooms.

On the ground floor is the lounge with its open hearth. When the weather is fine, the terraces invite you outside.

The restaurant is open for lunch and dinner. The chef cooks with a lavish hand and has a passion for game dishes.

Type

Boutique Hotel

Max. capacity 38
Havezathe Carpe Diem Vethuizen-Montferland, Gelderland

Montferland offers stunning scenery. Fields, meadows, wild deciduous woods and far vistas make up a varied, predominantly rolling landscape. A glorious area for walking and cycling. Or for enjoying a ride in a horse-drawn wagon, wine-tasting at the vineyard or a visit to the Palestra wellness resort. There are also several museums in the vicinity.

History

The history of this exceptional Havezathe goes back to the year 1200. As soon as the current owners set foot in the property they knew they had found their ideal spot and proceeded to renovate the historic residence, transforming it into a gastronomic mecca.

Havezathe Carpe Diem Fam. Wijnands
Langeboomsestraat 5
7046 AA Vethuizen-Montferland
Gelderland
Netherlands
+31 314 651424
Go to the website

Calculate your route

Show route Close route
Reviews of Havezathe Carpe Diem
Prachtig! (5/5) Geplaatst op 2018-05-06

Super lekker eten, relaxed terras met super mooi landelijk uitzicht. Leuke mensen die in t hotel werken.

Review about Havezathe Carpe Diem (5/5) Geplaatst op 2013-07-29

Wat een fantastische plek, we voelden ons gelijk zeer welkom, en de sfeer is heerlijk ontspannen, terwijl de kwaliteit van dienstverlening uitstekend is. Zelfs een onverwacht druk diner bracht bediening en kok niet uit hun evenwicht, wat een wereldprestatie! Alles is aanwezig om het verblijf optimaal te laten verlopen; zin in fietsen? fiets staat klaar, zin in wandelen; routes beschikbaar. Complimenten voor een geweldig bedrijf.

Review about Havezathe Carpe Diem (5/5) Geplaatst op 2013-07-20

Na jaren van vakanties in het buitenland hebben we dit jaar gekozen voor vakantie in Nederland. Via de site van Erfgoedlogies en referenties hebben we geboekt bij Havezathe Carpe Diem in Vethuizen-Mortferland. We werden zeer gastvrij ontvangen en kregen uitgebreide voorlichting over de recreatieve mogelijkheden van de streek. Het restaurant en de loungekamer zijn stijlvol ingericht en ademde de authentieke sfeer van het “erfgoed” Havezathe uit. De kamer is sfeervol ingericht, ruim en van alle moderne gemakken voorzien. Het ontbijt is zeer uitgebreid en gevarieerd. Het diner was een culinaire afsluiting van een leuke fietsdag. Gedurende onze vakantie hebben zowel het voltallige personeel als de eigenaar er alles aan gedaan om ons een leuke vakantie te bezorgen. Carpe Diem is een ware ambassadeur voor de streek.

Review about Havezathe Carpe Diem (4/5) Geplaatst op 2012-09-03

Wij hadden in Carpe Diem een prachtige, ruime kamer met een fijn bed, een erg mooie badkamer en een eigen terrasje. Zowel de lunch als het diner en de wijnen waren uitstekend, echt genieten! Het ontbijtbuffet was ook goed. Vanuit het op het boerenland gelegen hotel zijn mooie fietstochten te maken en de fietsen zijn er goed te stallen. Een klein minpuntje was dat ons bij boeking niet verteld was dat er die middag en avond een bruiloft in het hotel was, waardoor de gasten toch wat minder aandacht kregen en niet in de restaurantzaal terecht konden. Maar dat werd goedgemaakt door de geste dat, nu wij met erfgoedlogies-kadobonnen betaalden en daar geen geld op teruggegeven kon worden, wij in plaats daarvan een mooie fles wijn mee naar huis kregen. Erg attent!

Schrijf zelf uw beoordeling

Amount of stars
Rates

  •  From € 144,00 for 2 persons, including breakfast.

Arrangements

2-Daags culinair genieten!

Uw culinair avontuur begint met een aperitiefje bij de open haard in onze gezellige lounge en wordt voortgezet aan de sfeervolle tafels in het restaurant of in de statige herenkamer. Na het heerlijke viergangendiner van de chef, wat begeleid wordt door een bijpassend wijnarrangement, kunt u onder het genot van een kopje koffie nog even nagenieten.

Het arrangement is inclusief:
- 1x overnachting
- 1x uitgebreid onbijt
- 1x 4-gangen diner van de chef
- 1x bijpassend wijnarrangement 

De genoemde prijzen zijn voor het gehele arrangement per persoon:

Standaard € 150,00
Comfort. € 160,00
Terraskamer € 160,00
Suite € 170,00
Single € 190,00

Dit arrangement is ook voor twee nachten te reserveren.
Kijk voor alle arrangementen op www.hotelcarpediem.nl

Romantisch buitengewoon genieten!

Wat is er heerlijker dan romantisch genieten van elkaar en van de prachtige omgeving!
Je hebt het gevoel helemaal weg te zijn en alles te vergeten, helemaal als je mag logeren in onze prachtige suite met een extra groot bed, een groot tweepersoonsbad, een infra-rood sauna, een lekkere bank èn een groot tv-scherm.

Het arrangement is inclusief:
- 1x overnachting in de prachtige suite
- 1x 3-gangen verrassingsdiner
- 1x uitgebreid ontbijt
- een fles wijn op de kamer

Speciale prijs: €145,00 per persoon

Fiets en wandel- en fietsarrangement

Op zoek naar een fietsvakantie of wandelvakantie in de Achterhoek? De ligging en het karakter van deze prachtig verbouwde boerderij in Montferland maken het geheel tot een waar lustoord voor diegenen die in een historisch object er even helemaal ”uit” willen zijn. Onze locatie in Montferland biedt een fabuleus uitzicht op de Montferlandse bossen. Uitstekend om in de Achterhoek te wandelen of te fietsen. Wij voorzien u graag van de mooiste routes in de omgeving, zodat u zelf het beste van Montferland kunt ontdekken.

Onze wandel- en fietsvakantie in de achterhoek is inclusief:
– 2x overnachting
– 2x uitgebreid onbijt
– 2x 3-gangen verrassingsdiner
– Fiets- en wandelroutes Achterhoek en Montferland

- Standaardkamer: € 209,00 p.p.
- Comfortkamer: € 229,00 p.p.
- Terraskamer: € 229,00 p.p.
- Suite: € 249,00 p.p.
- Single € 289,00 p.p.

Deze wandel- en fietsvakantie kunt u uitbreiden naar 4, 5 of zelfs 8 dagen.
 Kijk voor alle arrangementen op www.hotelcarpediem.nl
Characteristics

Specialties

Location

Facilities

Themes