Het is altijd een beetje last minute plannen. Want het moment dat de eerste asperges hun kopjes voorzichtig boven de grond uitsteken om zich aan de wereld te laten zien, is natuurlijk niet precies te voorspellen. Soms zijn ze er als de kippen bij om daar getuigen van te zijn. Soms is het aspergeseizoen al een klein endje op weg. Maar dat deze gasten zich bij ons melden als het weer zo ver is, is net zo zeker als het feit dat er elk jaar weer nieuwe asperges zijn.
Ze hebben er een traditie van gemaakt om dan een weekend bij ons te verblijven. Dat er asperges op het menu staan van onze table d’hôtes, staat als een paal boven water. Op de terugweg stoppen ze steevast een paar dorpen verderop om nog een voorraadje in te slaan voor thuis. En voor de beste ambachtelijke ham en kakelverse eitjes gaan ze naar een boerderijwinkel hier in de buurt.
Het is de combinatie van lekker eten en drinken, comfortabel verblijven én een voor heb buitenlands aandoende omgeving, die het elk jaar weer een feest maken. En dat feest vieren wij maar al te graag met ze mee.