Review


Gepubliceerd op: 25/02/2024

Een slechte review is natuurlijk nooit leuk, maar van deze heb ik wakker gelegen. Dit echtpaar had twee nachten geboekt en wilde gebruikmaken van onze service om de eerste avond met de pot mee te eten. Het was al tegen achten op vrijdagavond dat ze arriveerden - met excuses omdat ‘alles’ tegen had gezeten. Ze wilden eerst op hun gemak inchecken en een glaasje drinken voordat ze aan tafel wilden, maar om negen uur zaten ze nog steeds aan hun glaasje en het eten was er intussen niet lekkerder op geworden.

De dag erna hoorden we geruzie. Hoewel onze suite een eigen ingang met echt heel veel privacy heeft, werd er op een gegeven moment zo luidruchtig gegild en gehuild dat het niet meer te negeren viel. In de loop van de ochtend zagen we ze wegrijden. We dachten voor een wandeling in, of toertje door, de omgeving. Maar tegen het einde van de middag waren ze nog niet terug. Toen we die avond - geheel tegen onze eigen regels in - toch maar eens een kijkje gingen nemen, waren alle spullen weg. We vermoedden dat de ruzie zo heftig was geweest of geworden dat ze met de noorderzon waren vertrokken.

Een paar dagen later verscheen er een review online. Geschreven door haar, met een pen zo venijnig dat de tranen me in de ogen schoten. Lang verhaal kort: ze liet geen spaan heel van ons, onze gastvrijheid, het eten, de suite, het slaapcomfort, de inrichting. Zelfs het feit dat het hier ’s nachts muisstil en aardedonker is, had haar niet kunnen bekoren.

We konden niet anders dan concluderen dat dit stel zo’n relatiecrisis doormaakte dat twee dagen met z’n tweeën er niet meer ingezeten had. Maar om dat nou op ons af te reageren door een dergelijk vernietigende review, dat deed echt pijn. We hebben nog een paar keer geprobeerd om contact te krijgen. Onze oproepen en mails bleven allemaal onbeantwoord.