Horrorwinter


Gepubliceerd op: 03/01/2022

Binnenkort komen ze weer: onze meest opmerkelijke en dierbare gasten. Zoals ze de laatste jaren altijd doen, hebben ze ons vakantiehuis een hele maand geboekt, wat neerkomt op de tweede helft van januari en de eerste van februari. Ze waren hier voor het eerst in 1997. Precies en per ongeluk op het goede moment waardoor ze tijdens die hele heerlijke Elfstedenkoorts op de eerste rang zaten. Voor mensen die, zoals zij dat uitdrukte, ‘nog niet eens met schaatsen onder op de bank konden zitten’ was hun passie ongekend en aanstekelijk hartverwarmend.

Vlak daarna kwam de boeking voor het jaar erop. Ze hadden voor wat later in januari gekozen omdat de statistieken uitwijzen dat de trefkans op een Elfstedentocht dan net ietsje groter is. De eerste keren kwam ze een week. Dat werd stilaan langer. Ook omdat ze op een gegeven moment met pensioen waren en veel meer tijd hadden.

Als het waar is, wat er voorspeld wordt, dan staat ons een horrorwinter te wachten. Voor ons kan die niet horror genoeg zijn. Al was het maar om onze meest opmerkelijke gasten nog één keer een plaatsje op de eerste rij te gunnen tijdens de tocht der tochten!

Al onze Friese huizen vind je, voor je weet maar nooit, hier.