Van de ene droom in de andere


Gepubliceerd op: 28/03/2022

We hadden besloten om het roer om te gooien - het klassieke verhaal voor veel Randstedelingen. Meer ruimte, minder stress, een minder volle agenda. Na lang zoeken vonden we onze boerderij in dit buitengebied: liefde op het eerste gezicht. De verbouwing viel echter tegen in elk opzicht - ook een klassiek verhaal. Waar het op uitdraaide is dat één van ons zijn baan moest houden om de touwtjes aan elkaar te kunnen knopen en dat werd mijn vrouw. Ik zou met man en macht aan de gang gaan om onze geplande B&B versneld op te leveren.

Tegen de tijd dat de B&B af was en boven verwachting draaide, kwam mijn vrouw op een vrijdagavond terug van haar werkweek met de mededeling dat ze haar koffers kwam pakken en bij me wegging.

Een jaar na haar vertrek - een jaar waar ik liever niet meer aan terugdenk - kreeg ik een boeking van een mevrouw die een verrassing had geregeld voor een vriendin die ‘er even helemaal doorheen zat’. Op zaterdagavond raakten we aan de praat. De vriendin voor wie deze verrassing was bleek een vergelijkbaar jaar achter de rug te hebben als ik: haar man was er vandoor gegaan, maar in dit geval nog net voordat het koopcontract voor hun boerderijtje buiten getekend moest worden.

Ja natuurlijk hadden we een klik. We hadden zelfs zoveel gemeen en te bespreken dat ze een maand later nog een keer terugkwam maar dit keer in haar eentje.

Laatst vroeg iemand wat mijn leukste ervaring is met mijn B&B. Drie keer raden! Want inmiddels zijn we vijf jaar samen - en zeer content met elkaar en onze levens.