Wij wisten wel beter!


Gepubliceerd op: 04/04/2022

Precies een jaar geleden vierden we Pasen en net als afgelopen weekend was het kouder dan met de Kerst. Al onze kamers - we hebben er zes - waren al maanden van tevoren geboekt. Een week voor het Paasweekend kwam de eerste annulering. Wegens ‘familieomstandigheden’ kon men tot hun grote spijt niet komen. Naarmate de weersverwachtingen stelliger werden - het zou een van de koudste Paasweekenden ‘ever’ worden en sneeuw was niet uitgesloten - volgden er nog drie annuleringen. Heel vervelend allemaal wegens drama’s of ziekte in de privésferen en in de hoop nog op het nippertje onder financiële afspraken uit te kunnen komen.

Natuurlijk wisten wij wel beter. Natuurlijk geloofden wij niet dat het bij vier van de zes stellen die geboekt hadden onverhoopt hommeles was geworden thuis. Waarom niet gewoon zeggen dat ze op fijn voorjaarsweer gehoopt hadden en het niet zagen zitten om met sneeuw bij ons door de bossen te moeten sjouwen of naar een museum verderop te gaan?

In de herfstvakantie wordt slecht weer ingecalculeerd en vinden onze gasten het gezellig om na een fikse wandeling lekker bij onze open haard neer te ploffen en een glaasje te nuttigen. In het voorjaar gelden er totaal andere verwachtingen. En dat terwijl we er dan minstens zoveel moeite voor doen om het binnen gezellig te maken.

Dus wat ons betreft lieve gasten: dit is Nederland en wij zijn helemaal ingericht op Nederlands weer!