Sexbomb


Gepubliceerd op: 01/05/2022

Toe aan wat vrolijkheid? Lees dan maar even verder. Dit vrolijke verhaal speelt in het voorhuis van een oude herenhoeve. Dat hele voorhuis is piekfijn verbouwd voor maximaal vier gasten en werd door een echtpaar voor twee hele weken gehuurd. Behoorlijk op leeftijd al allebei - om niet te zeggen hoogbejaard. Ze zouden niemand ontvangen, gewoon lekker met z’n tweetjes omdat mevrouw niet ver van hier geboren en getogen was en nog een keer terug naar haar roots wilde nu het nog kon.

Ze waren in hun nopjes. Met elkaar in de eerste plaats en ook met ons gastenverblijf. We hadden ze aangeboden om ontbijt te serveren wat ze graag aannamen als het maar niet te veel was allemaal ‘want op onze leeftijd eet je steeds minder.’ Verder hoorden we ze niet echt.

Totdat ik op een avond de bassen van de geluidsinstallatie dwars door de muren heen hoorde dreunen. Sexbomb van Tom Jones stond voluit te schallen. Ik kon het niet laten om even vanaf de straatkant te gaan kijken wat ze daar aan het doen waren. Door de ramen zag ik ze samen swingen. Uitgelaten als twee pubers en zo vitaal en beweeglijk als jonge hindes.

‘Daar doen we het voor,’ zei ik tegen mijn partner. Je gastvrij voelen noemen we dat. Waarmee we bedoelen je hier thuis voelen en je durven gedragen alsof je in je eigen huis bent.